19 de gener del 2012

18 de gener ( #18G ): Manifestació empleats públics en contra de les retallades


30.000 persones es manifesten a Barcelona contra les retallades

Barcelona ha acollit una gran manifestació convocada per diferents sindicats de l'Àrea Pública en protesta per les retallades impulsades pel Govern de la Generalitat. Unes 30.000 persones han participat en una marxa que ha tingut el seu inici a la Plaça de Sant Jaume i ha acabat a les portes del Parlament de Catalunya, on se celebrava el debat sobre els pressupostos de la Generalitat.

Funcionaris de l'Administració, mestres, personal sanitari, mossos d'esquadra, bombers, treballadors de justícia, etc., han cridat en defensa dels serveis públics i han exigit al Govern d'Artur Mas que no se'ls fagi pagar els costos de la crisi.

També a Girona o Tarragona hi ha hagut protestes.

Feu clic per veure la galeria fotogràfica de la manifestació d'empleats públics a Barcelona 


Recull de premsa



RAC 1: Entrevista a Irene Rigau (a partir del minut 27')

Imatges:




Anteriors mobilitzacions:

 


 












Les organitzacions sindicals cridem els empleats i empleades dels serveis públics a mobilitzar-se activament per aturar la política de retallades pressupostàries i de personal que el govern de la Generalitat està duent a terme i preveu incrementar en un futur immediat, tant en els departaments de la seva titularitat com en el conjunt dels serveis públics afectats pels pressupostos de la Generalitat.

Considerem que aquestes retallades són un atac directe a la qualitat dels serveis com a pilar fonamental de l’Estat del Benestar, incideixen directament en l’empitjorament de les condicions dels seus treballadors i treballadores, deterioren la qualitat del servei i les prestacions que ha de rebre la ciutadania. La intenció és clara: desballestar els serveis públics, deteriorar el seu funcionament i justificar així la seva privatització.

Aquesta política de retallades està suposant ja una pèrdua considerable de llocs de treball i la seva continuïtat posa en perill molts milers més. Nosaltres defensem els SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT, i per aconseguir-los, les administracions han d’assumir la seva responsabilitat i això vol dir invertir en mitjans, plantilles suficients i ocupació de qualitat, per evitar el deteriorament dels serveis als ciudatans i ciudatanes.

En aquest moment s’està debatent al Parlament de Catalunya la concreció d’aquestes retallades en el projecte dels pressupostos del 2012 i en el projecte de la llei d’acompanyament presentat pel Govern de CIU.
El discurs oficial que tothom “ha d’ajustar-se el cinturó” és radicalment fals, ja que és àmpliament i socialment conegut que els culpables de la crisi, no solament no s’ajusten, sinó que aconsegueixen beneficis més alts (mireu els resultats als medis) o, arribat el cas, reben ajudes de tota mena. Si no fos per la gravetat de la situació, resultaria còmic veure com proclamen la necessitat de reduir l’estat del benestar amb retallades, copagament i privatitzacions dels serveis públics, amb la intenció de socialitzar les seves pèrdues.

Per això, els treballadors i les treballadores del sector públic hem de caminar conjuntament amb la ciutadania en la defensa dels serveis públics i dels drets socials, per tal d’impedir l`aplicació d’aquestes polítiques que pretenen dinamitar l’Estat del Benestar. 

Fem una crida a totes i tots els empleats públics i als treballadors i ciudatans i ciudatanes en general a defensar els serveis públics i els drets socials de la ciutadania per tal d’impedir l’aplicació d’aquestes polítiques.
  • PER UNS SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT
  • MOBILITZA’T:    EN DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL
  • MOBILITZA’T:    EN DEFENSA DE LES TEVES CONDICIONS DE TREBALL
  • MOBILITZA’T:    CONTRA LA PRIVATITZACIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS
  • DEFENSEM ELS SERVEIS PÚBLICS COM A GARANTIA DE L’ESTAT DEL BENESTAR 


Una vegada has pogut llegir atentament les mesures que proposa el Govern... Encara dubtes..? 



Per què ens hem de mobilitzar...?:


  • Perquè JA hem perdut el 20% de poder adquisitiu.
  • Perquè no sabem quants interins més es quedaran sense feina.
  • Perquè ens volen deixar de pagar els sexennis o estadis.
  • Perquè ens volen deixar de pagar l’import del complement específic a les dues pagues de juny i desembre.
  • Perquè ens volen  deixar de pagar el 100% del sou quan estem de baixa per malaltia.
  • Perquè ens volen deixar de pagar el 100% del sou durant el primer any de reducció de jornada per cura de fill.  
  • Perquè ens volen suprimir definitivament el fons d’acció social.
  • Perquè ens volen deixar de fer  la seva aportació al nostre pla depensions.
  • Perquè no volen convocar oposicions ni treball estable  
  • Per dignitat
  •  I per tot el que encara ens amaguen...



CCOO fa una crida a debatre als centres les mesures i a rebutjar aquest brutal atac a les condicions laborals i salarials de les empleades i empleats públics . 


Els dret es defensen o es perden. La teva força és decisiva, la teva força és necessària!

  • No a les retallades de plantilles ni salarials
  • Defensem els llocs de treball
  • Defensem els drets dels treballadors-res!


Proposta del Departament d'Ensenyament de revisió de l'actual sistema de reconeixement d'estadis docents


 Documentació presentada a la Mesa Sectorial de personal docent no universitari (11-1-2012)


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada