29 de novembre del 2011

Per uns pressupostos solidaris. NO a les retallades socials i salarials

Per uns pressupostos solidaris 
Defensem els serveis públics de qualitat 
NO a les retallades socials i salarials!

Versió PDF (+)


Declaracions de Montse Ros, secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO



Manca d’ètica democràtica i un engany a la ciutadania

  • CCOO volem mostrar la nostra indignació i  rebuig davant la bateria de mesures presentades pel president de la Generalitat, Artur Mas, sense haver-les situat en cap moment en el marc del debat electoral.

  • Per a CCOO aquest actuació representa una manca d’ètica democràtica i un engany a la ciutadania que ha votat amb total desconeixement de les intencions del Govern de Catalunya i de la força política que el dirigeix.

  • CCOO li volem recordar al President Mas que qualsevol mesura que pugui modificar les condicions laborals dels treballadors s’ha de negociar en l’àmbit corresponent,  tant si són treballadors públics com privats. A més, volem recordar-li també que des de l’any 2007 els treballadors i treballadores públics han tingut fortes afectacions negatives amb retallades i congelacions de salaris, sense que aquestes mesures hagin tingut cap resultat positiu en la reactivació de l’economia ni en la creació d’ocupació.

Mesures inútils, injustes i desequilibrades en favor d’uns quants

Culpabilitzant als treballadors i treballadores, culpabilitzant els serveis públics

CCOO tampoc no podem consentir la demonització dels treballadors i treballadores públics, que estan patint injustament en la seva pròpia pell les retallades salarials i la destrucció d’ocupació pública a les Administracions. CCOO volem desmentir amb arguments i dades els tòpics que interessadament difonen.

  
CCOO mantenim que hi ha possibilitats reals de sortir de la crisi i millorar l’educació

CCOO creiem que la sortida de la crisi no pot fer-se a costa dels drets socials, laborals i salarials dels treballadors i treballadores, ni dels serveis públics que garantitzen la dignitat, la igualtat d’oportunitats i la justícia al conjunt de la ciutadania.

CCOO afirmem que la sortida de la crisi no pot costar-nos la qualitat de l’educació pública, ni l’existència d’un sistema nacional de salut eficient ni la fractura social ni l’exclusió de les persones més febles del nostre entramat social.

CCOO reclamem al Govern de la Generalitat que activi immediatament la seva capacitat de caràcter fiscal, aplicant i recuperant impostos com el de patrimoni o el de successions i lluitant contra el frau fiscal,  per garantir recursos públics suficients i imprescindibles per desenvolupar les polítiques públiques necessàries per mantenir el nostre estat del benestar. 

CCOO de Catalunya instem al President Mas a obrir un espai de concertació social amb empresaris i sindicats per negociar mesures urgents que impulsin la reactivació econòmica a Catalunya i en conseqüència es comencin a crear llocs de treball frenant la sagnia de la pèrdua constant d’ocupació.

Per això:

  •     CCOO ens mobilitzem contra les retallades de drets laborals i socials,  contra les retallades salarials que el Govern pretén  imposar de nou.
  •          CCOO exigim la reforma del sistema financer i del sistema fiscal per fer fluir el crèdit a les empreses i a les famílies
  •         CCOO considerem imprescindible fer aflorar el diner negre que segons l’Associació d’Inspectors Gestha podria fer recaptar 38.000M€ addicionals a les arques públiques.
  •          CCOO urgim a recuperar l’impost de patrimoni, ja que la seva eliminació va suposar la pèrdua de 1800M€ de recaptació l’any 2009 a Espanya.
  •          CCOO reclamem la preservació i la millora dels serveis públics, com a garantia del nivell de vida i d’educació del conjunt dels treballadors i treballadores
  •     CCOO reivindiquem més educació i formació, al llarg de la vida, per a millorar l’ocupabilitat de la població i la competitivitat de les empreses.
  •      CCOO defensem que la despesa en educació, en investigació i innovació és una inversió que proporciona més riquesa a la societat.




Des de l’any 2007 els treballadors i treballadores públics han tingut fortes afectacions negatives amb retallades i congelacions de salaris, sense que aquestes mesures hagin tingut cap resultat positiu en la reactivació de l’economia ni en la creació d’ocupació.

La reforma laboral, les congelacions i rebaixes de sous i pensions, les retallades de serveis públics han estat inútils per millorar la situació de la nostra economia i han comportat més atur i precarietat laboral, menys consum i l’augment de l’escletxa entre rics i pobres.

El nou govern té el repte de equilibrar els costos de la crisi que fins ara han caigut excessivament sobre les esquenes de les classes populars. Per això, creiem que la primera mesura que necessita el nostre país és una reforma fiscal que equipari els impostos de les rendes del capital amb els de les del treball, que faci pagar més als que més tenen i persegueixi el frau i l’evasió fiscal. Aquesta reforma permetria obtenir més recursos per fer polítiques públiques que estimulin l’economia i faria guanyar credibilitat als polítics davant la ciutadania.






ccoo no som retallables










Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada