15 de desembre del 2011

Manifest unitari #14D contra les retallades





MANIFEST UNITARI 14 DESEMBRE 2011

Tots nosaltres, treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya,

DENUNCIEM


·         que el govern del senyor Mas vol reduir llocs de treball dels serveis públics de Catalunya
·         que el govern del senyor Mas vol reduir la massa salarial en 625 M€, un 12%, sobre els salaris ja retallats
·         que el govern del senyor Mas vol aquestes retallades es facin als treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya, i també al conjunt de les Administracions Públiques i al conjunt dels serveis públics.


Nosaltres, que treballem a les administracions i als serveis públics,

VOLEM DIR A L’OPINIÓ PÚBLICA

·         que el govern del senyor Mas menteix quan diu que la retallada és inevitable. Amb la supressió de l’impost de successions ha deixat d’ingressar 500M€ que fins fa dos anys pagaven els rics hereus.
·         que el govern del senyor Mas és injust, perquè, per equilibrar els comptes, ara pren 625M€ a les persones que treballen.
·         que el govern del senyor Mas és ineficient quan diu que les retallades ens trauran de la crisi. A quin país han creat riquesa les mesures d’austeritat? Quines accions està fent el govern per crear indústria, per crear coneixement, per crear activitat econòmica?

Els sindicats CCOO, IAC i UGT, com a representació legal dels empleats i les empleades de la Generalitat,

DEFENSEM

  • Cada lloc de treball. A Catalunya no sobren llocs de treball als serveis públics sinó que en falten.
  • El manteniment íntegre de la massa salarial, dels salaris i dels drets laborals.
  • Serveis públics moderns i professionals. El reconeixement que la salut, l’educació, la seguretat, els serveis a la dependència, a la mobilitat, al medi, a la justícia... són la riquesa dels que no som rics i la garantia dels drets dels ciutadans.
  • La riquesa del país, la riquesa que s’està regalant “als mercats”, L’obligació del govern és fer política econòmica per promoure el treball i la riquesa, no promoure l’atur i la pobresa.

CCOO     IAC      UGT

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada