8 de març del 2013

El Departament d’Ensenyament millora insuficientment la cobertura de les substitucions

Mesa sectorial (7 de maç de 2013):

El Departament d’Ensenyament millora insuficientment la proposta


Resolució de 15 de març de 2013, del Director general de Professorat i Personal de CentresPúblics, per la qual es flexibilitzen els criteris per al nomenament del personal substitut docent dels centres públics per al curs 2012-2013


a) A partir del primer dia lectiu des de l’inici de la baixa o incidència: Substituir els tutors d’educació infantil, els tutors dels centres específics d’educacióespecial i els tutors de les unitats de suport a l’educació especial (USEE).
b) A partir del sisè dia lectiu des de l’inici de la baixa o incidència: Substituir els tutors d’educació primària i els tutors d’educació secundària obligatòria .
c)  A partir de l’onzè dialectiu des de l’inici de la baixa o incidència: Substituir el professorat no inclòs en els apartats a) i b) anteriors.
d)  Substituir, a partir del primer dia lectiu des de l’inici de la incidència, la segona baixa simultània a les escoles, a partir del cicle inicial de l’educació primària, i a tots elscentres d’educació secundària, centres d’adults, serveis educatius i altres centresespecífics dependents del Departament d’Ensenyament.

La proposta torna a ser  insuficient

El Departament ha presentat un nou document segons el qual, i com a única novetat,  les substitucions dels tutors de l’ESO també seran cobertes des del 6è dia lectiu, tal com ja havia proposat pels tutors de Primària.

No s’ha avançat gens en l’altra reivindicació de CCOO, la cobertura complerta de la persona substituïda i, per tant, el cobrament del 100% del salari per part del substitut/a.

Aquestes millores són insuficients ja que no milloren la greu situació dels centres. En tot cas,  són una demostració que la pressió de la mobilització continua forçant al Departament a millorar la seva proposta

El Departament condiciona qualsevol millora en jornada i retribucions dels substituts/es al tractament i autorització per part de la Mesa General de la Funció Pública.

La proposta afectaria 27.000 docents

Segons l’Administració, si la proposta és converteix en acord i sempre que les baixes siguin superiors a 15 dies, afectaria a:

SECTOR
TUTORS
% PLANTILLA
INFANTIL
7270
21,5%
USSE
305
1%
PRIMÀRIA
13353
39,5%
SECUNDÀRIA
6138
30%
EDUCACIÓ ESPECIAL
286
0,8%
BATXILLERAT(*)
1859
9%







(*) Els tutors de batxillerat tant sols seran inclosos si s’arriba  a un acord.



CCOO  emplaça al Departament a continuar negociant

CCOO ha emplaçat el Departament a aplicar les millores i continuar negociant un possible acord en la Mesa General de la Funció Pública, o en la Mesa Sectorial, que contempli la cobertura del 100% del  temps i salari de la jornada de la persona substituïda.
.
Els sindicats manifesten al Departament que l’objectiu és retornar a la situació anterior a l’aplicació del decret de les retallades. Però també han explicitat la seva negativa a arribar a qualsevol acord sense garanties de que el curs vinent el Departament no  torni a aplicar més retallades.

El Departament assenyala que està disposat a la negociació però que no pot comprometre's a una negociació sense conèixer els Pressupostos ni el marge de dèficit previst i per tant tampoc pot garantir que no hi haurà noves retallades.

Retribució en cas d’IT

Els sindicats reclamen que es posi fi a la gestió actual de les baixes a efectes de nòmina. Actualment les persones que estan de baixa quan es tanca la nòmina el dia 20 són considerades com incloses a la mateixa situació fins a final de mes encara que siguin donades d'alta dies abans de la fi del mes en curs.

El Departament aclareix que començarà a retornar les quantitats deduïdes per hospitalització, cirurgia o tractament oncològic, amb efectes del 15 d’octubre, els descomptes per Incapacitat Temporal IT tan aviat com l’Administració ho publiqui al DOGC.


ccoo rigau fa caixa

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada