6 de febrer del 2013

La pressió de la comunitat educativa ha fet rectificar la consellera Rigau

Rigau escurçarà els terminis de la substitució de mestres




CCOO ha denunciat reiteradament l'incompliment de l'acord signat amb el nostre sindicat pel qual les baixes del professorat es cobrien des del primer dia


  · La pressió de la comunitat educativa ha fet rectificar parcialment la consellera Rigau
· Rigau ha de rectificar encara més:  El contracte del substitut ha de ser del 100% de la jornada de treball del titular i del 100% de sou corresponent.
·  CCOO demana a la Consellera coherència i insubmissió a TOTES les mesures Wert: cobrir baixes des del primer dia, ràtios...

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha anunciat al Parlament mesures flexibilitzadores en el cobriment de les baixes del professorat dels centres públics de Catalunya.


La pressió sindical i de les famílies, així com el malestar del professorat i de les direccions dels centres han fet possible aquesta rectificació parcial, que no obstant, CCOO considera del tot insuficient.

CCOO  va signar en solitari un acord amb el Departament d'Ensenyament, l'any 1995, on les baixes s'havien de cobrir a Primària des del primer dia; i l'any 2001 es va donar un nou impuls per a que es fes també als centres de Secundària.

És per això que la flexibilització anunciada avui no és suficient i exigim la substitució del professorat de baixa des del primer dia en tots els nivells educatius. Defensem el dret de qualsevol docent a treballar i cobrar la jornada sencera (i no aquestes reduccions arbitràries i discriminatòries que empitjoren les condicions de treball a més d’una atenció inadequada a l'alumnat.

Per això, CCOO exigeix que apliqui el sentit comú amb una visió pedagògica per afavorir l'alumnat i evitar que tingui problemes.

La consellera, finalment i en l'últim moment, va presentar recurs d'inconstitucionalitat a les mesures Wert. CCOO  demana que defensi les seves competències i l'educació pública catalana,  fent insubmissió a aquestes mesures que afecten els centres, els alumnes i el professorat. Li demanem que no apliqui cap mesura fins que el Constitucional digui la seva i reivindiqui les plenes competències educatives de la Generalitat.



CCOO continuarà lluitant i exigint

·  Que apliqui el sentit comú amb una visió pedagògica, amb l’objectiu d’afavorir l'alumnat.
·   La substitució del professorat absent des del primer dia, per garantir un seguiment i una atenció adequades de l’alumnat.
·  El dret de qualsevol docent a treballar i a cobrar el 100% de la jornada del titular, sense la imposició de reduccions arbitràries i discriminatòries que empitjoren les seves condicions de treball.



Recull de premsa


  1. Catalunya aplicará su propio modelo para adelantar la sustitución de maestros. La Vanguardia
  2. Rigau reduce el plazo de nombramiento de profesores sustitutos. El País
  3. Cien manifestaciones en España contra la ‘ley Wert’. El País
  4. La secundaria toma la calle en Barcelona en contra de la Lomce. El País
  5. Padres y profesores se suman a la protesta estudiantil. Público
  6. Rigau escurça els terminis de la substitució de mestres. AVUI

Comunicat del Govern de la Generalitat (+):


La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat aquesta tarda durant la seva compareixença al Parlament de Catalunya una nova flexibilització en les substitucions del professorat que permetrà, a partir del mes de març, substituir  els tutors en l’educació infantil des del primer dia, els mestres tutors en primària i en educació especial des del sisè dia i a secundària de manera immediata la segona baixa simultània. Rigau ha tornat a denunciar que l’objectiu de la LOMCE (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa) és recentralitzar, tal com mostra la memòria definitiva de la llei. També ha fet un repàs dels eixos del l’ofensiva a favor de l’èxit escolar, dels que n’ha destacat que s’està reformulant la formació del professorat, els avenços del pla de lectura i la importància del nou model d’FP.

Respecte a la nova mesura de les substitucions, segons ha explicat la titular d’Ensenyament, s’ha analitzat de setembre a gener l’impacte de les mesures aplicades i s’ha constatat un estalvi gràcies al “canvi normatiu sobre les retribucions del professorat, que hem afegit assignar el 85% de la jornada i cobrar un 85%, i a què les baixes s’han reduït un 30%”, fet que ha permès proposar “la millora en les substitucions”. Aquesta mesura s’afegeix a la “flexibilitat pedagògica” amb que el Departament d’Ensenyament ja ha aplicat des d’inici de curs les mesures del Reial Decret Llei de Mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu del Ministeri d’Educació i que ha dut a terme amb un diàleg constant amb els centres.







ccoo



Temes relacionats

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada