21 de febrer del 2013

La manifestació per una educació pública de qualitat aplega 200 estudiants a Pineda

 
Aquesta tarda s'ha fet a Pineda una manifestació amb el lemaEn defensa de l'educació pública, cap retallada. La iniciativa va sorgir dels alumnes de Cicles Formatius d'Educació Infantil de l'Institut Joan Coromines, però a la marxa s'hi han sumat persones de tota la comunitat educativa, d'escoles i instituts de Pineda. En total hi han participat unes 200 persones, la majoria alumnes, que han baixat pel carrer Extremadura, Avda. Montserrat, Àngel Guimèrà, Plaça de les Mèlies i Plaça de Catalunya.

La manifestació ha sortit a les 5 de la tarda des de l'Institut Joan Coromines i ha acabat davant de l'Ajuntament de Pineda on s'ha fet lectura d'una manifest a 2/4 de 7 de la tarda.
Un dels estudiants que han organitzat la manifestació, Francesc Montero, ha dit que han volgut mostrar la seva preocupació. Francesc Montero ha dit que ''els alumnes estan molt preocupats'' i esperen que la societat sigui conscient de la situació de l 'escola pública a Catalunya i especialment pels estudiants que volen dedicar-se a la docència.

El manifest que han llegit a la Plaça de Catalunya demana que ''l'estat de dret mantingui els serveis públics i no ser titelles dels polítics''. També diu que els alumnes pateixen les retallades i per això ''demanen la participació directe de tota la comunitat per no tenir una generació perduda''. Durant la marxa, han dit que els efectes de les retallades en educació es veuen cada dia amb el nombre de vacants de professors que no es cobreixen o amb l'increment d'alumnes a les aules. Han dit que han arribat a estar 15 dies sense un professor, tant a Batxillerat com als Cicles Formatius.






Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada