21 de febrer del 2013

#26F Concentracions a les portes dels centres. A l'educació, tothom de groc!

Companyes i companys, 

El Govern català ha tornat a reiterar, primer als mitjans de comunicació i a continuació en el marc de la Mesa General de la Funció Pública, la voluntat d’aplicar un seguit de noves retallades  salarials.
 

L'Administració manté la proposta de retallar 740 millons d'euros en la partida de personal dels serveis públic. Això equivaldria una nova  retallada salarial de més d'un 7% i suprimir fins a 10.000 llocs de treball de personal interí.

Davant aquesta pretensió, hem de seguir plantant cara. 


  • No acceptem cap retallada ni en ocupació ni en salaris. La “racionalització” que el Govern ha aplicat ha conduït a la supressió de més de 7.000 llocs de treball en només dos anys. La pèrdua de poder adquisitiu supera el 25%.



  • Denunciem que els treballadors i les treballadores públics  no som la seva font de finançament ni el banc de l’Administració. No pot treure’ns els nostres diners quan al Govern li convingui.
 
La Plataforma Sindical Unitària, que agrupa 15 sindicats de la funció pública, proposa pel dimarts 26 de febrer CONCENTRACIONS  a les portes dels centres de treball.

El proper dimarts 26 de febrer es reuneix el Consell Executiu de la Generalitat, on volen aprovar aquestes brutals retall:  hem d'impedir-ho. Hem de portar a cada centre la mobilització i sortir al carrer:  JA N'HI HA PROU!
 


Els sindicats d'ensenyament (CCOO, USTEC, ASPEPC i UGT) us proposem que el proper dimarts 26 de febrer tothom vagi de groc als centres i fer concentracions a les portes de cada escola i institut, en defensa de les nostres condicions laborals i dels serveis públics.


JA N'HI HA PROU!

Dimarts 26F, concentracions a les portes dels centres. I tothom de groc!


 






Informació sobre les retallades previstes per la Generalitat


CCOO exigeix al Govern que no segueixi degradant les condicions de treball dels empleats públics
Segons la informació donada per la televisió pública de Catalunya TVC avui dimecres, 13 de febrer, "La Generalitat ja té estimat l'esforç que demanarà a la funció pública aquest any". Segons aquesta informació, més de la meitat (dels 740 milions) vindrà per descomptar -de nou- una paga extra als funcionaris i la resta s'estalviarà  en personal. L'estalvi afectarà, molt especialment, al personal que presta atenció directa (un 80% del total del personal).

El Govern ha anunciat que es deixaran de cobrir 3.000 places de funcionaris, que abandonaran l'administració per jubilacions o baixes, sobretot en ensenyament. I també es deixaran de fer uns 10.000 contractes d’interinitat..
Segons la informació, el Govern estima que la feina i les funcions del personal suprimit  puguin ser cobertes per un increment de la jornada laboral del conjunt de treballadors i treballadores dels diferents sectors de la Generalitat. També, segons la  mateixa notícia, tot això el Govern ho portarà aquest dijous 14 de febrer a la reunió amb els principals sindicats de la funció pública.

CCOO exigeix al Govern de la Generalitat que:
·  No equilibri de nou els pressupostos carregant sobre les esquenes dels treballadors i treballadores dels serveis públics i concertats les seves previsions de dèficit
·  Retiri o desmenteixi qualsevol proposta de retallar de nou les plantilles o els salaris al sector públic
·  No porti a terme EREs en cap empresa pública
·  Aturi o retrotregui qualsevol procés de privatització o externalització de serveis públics
·  Respecti la negociació col·lectiva dels treballadors i treballadores de la Generalitat presentant  les propostes en el marc de la Mesa General de la Funció Pública
- Prestigiï els serveis públics i defensi la tasca dels treballadors i treballadores que els presten amb dedicació i professionalitat. 








Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada