17 de desembre del 2012

Les Federacions de CCOO Ensenyament de Catalunya, Illes Balears i País Valencià es reuneixen a Castelló amb altres organitzacions per coordinar accions en defesna de la llengua

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca mobilitzacions contra la LOMQE els dies 13 i 15 de desembre


Les Federacions de CCOO Ensenyament de Catalunya, Illes Balears i País Valencià van estar presents a la manifestació.

Comunicat de les entitats reunides a Castelló per coordinar accions en defensa de la llengua 

Diverses entitats es reuneixen a Castelló per coordinar accions en la defensa de la llengua

Entitats de Catalunya, Illes Balears i País Valencià s'han reunit a Castelló per coordinar les estratègies en la defensa de la llengua catalana davant les continues agressions que pateix, la més recent és la provocada pel projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) presentada pel geover espanyol. La reunió s'ha fet en el marc dels actes convocats per Castelló per la Llengua que ha reunit a milers de persones en aquesta ciutat.

Totes aquestes entitats socials, culturals i sindicals han coincidit que, davant dels atacs a la llengua i al model d'escola propi, cal donar una resposta comuna de tots els territoris de parla catalana en considerar que la unitat ens farà més forts per defensar la nostra llengua. Per això, han decidit convocar accions el proper dia 19 de desembre en diverses ciutats dels Països Catalans coincidint amb la reunió de la Conferència Sectorial d'Educació.

A més, també s'ha acordat impulsar accions coordinades amb Galiza i Euskal Herria, territoris que també estan patint agressions a la seua llengua i al seu model d'escola, i convocar una nova reunió en les properes setmanes per dissenyar i acordar un full de ruta per fer front a les polítiques que volen que català, gallec i basc siguen unes llengües subordinades al castellà. A més de les accions a tots els territoris, també es proposaran actuacions davant dels organismes internacionals.

Castelló, 16 de desembre de 2012



Acció Cultural del País Valencià, Castelló per la Llengua, CIEMEN, Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià (FE-CCOO PV), Federació d’Educació de CCOO de Catalunya (FE-CCOO Catalunya), Federació d’Ensenyament de CCOO Illes Balears(FE-CCOO IB), Escola Valenciana, Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), Obra Cultural Balear, Plataforma per la Llengua, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), STEPV – Intersindical Valenciana, Sindicat de Treballadores i Treballadors de les Illes Balears – Intersindical (STEI-I), USTEC-STES (IAC).



























































La Plataforma, d’àmbit autonòmic i formada per les organitzacions, FAPA-València, , Escola Valenciana, STEPV, FE CCOO PV, FETE UGT PV, CAVE-COVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPA-Penyagolosa ha decidit aquest matí secundar la convocatòria de la Plataforma en Defensa de la Enseñanza Pública contra el projecte de Llei Orgànica per a al Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que ha presentat el Ministre d’Educació, Jose Ignacio Wert, a la Conferència Sectorial d’Educació.

La Plataforma ha decidit convocar protestes a l’àmbit autonòmic, en primer lloc, per l’agressió que suposa contra els drets lingüístics i contra l’ensenyament en valencià el  tractament que es fa a la proposta de Llei Orgànica de l’ensenyament en llengües cooficials; a aquest atac cal afegir els seguit d’imposicions que pretén el Ministre amb la proposta de llei, com són: la pèrdua de participació de la comunitat educativa als centres, el caràcter mercantilista i competitiu de l’educació, la segregació de l’alumnat i la pèrdua del caràcter compensador de desigualtats de l’educació i, en resum, un model neoliberal, classista i autoritari de l’ensenyament.

Des de la Plataforma també s’ha valorat que al País Valencià aquesta política econòmica i educativa està trobant ressò i amplificació a l’administració educativa per part de la Conselleria d’Educació que aplica els seus principis i els amplifica amb les retallades i mala gestió econòmica que estan suposant pèrdua d’atenció educativa, minva de l’educació compensatòria, reducció de les beques, pèrdua del servei de menjador i de transport escolar i retallades salarials i en les condicions laborals de les treballadores i treballadors de l’ensenyament.

En conseqüencia la Plataforma convoca amb el lema general emprat aquest curs “Posa Fil a l’Agulla” i amb el lema específic “front a les retallades i a la LOMQE ‘Defensem l’Escola Pública i en valencià’” una jornada de lluita als centres educatius (amb reunions de claustres, departaments o consells escolars i concentracions a l’hora del pati), una manifestació a València, el dijous 13 de desembre, a les 18h. a la Plaça S. Agustí i s’adhereix a la convocatòria realitzada per la plataforma “Castelló per la Llengua” per al dissabte 15 a les 18h. a la Plaça de la Independència de Castelló de la Plana.

Aquestes accions són l’inici de les mobilitzacions que es convoquen des de la mateixa organització contra les retallades i contra la política educativa de Wert i de Català, que tenen com a primeres accions a seguir dinars reivindicatius el proper 21 de desembre i tancaments i assemblees informatives als centres educatius al llarg del mes de gener.



13 Desembre Manifestació a València. Pça Sant Agustí 18h

13 Desembre Concentració a Alacant Pça Muntanyeta 18:30h

15 Desembre Manifestació pels lingüístics i Socials Pça Independència 18h (Castelló)

21 Desembre Dinar Reivindicatiu

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada