17 de desembre del 2012

Concentració 19 desembre contra la LOMCE a Barcelona i a altres indrets dels Països Catalans




SÍ A LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA


NO A LA LOMCE, NO A LES RETALLADES

CONCENTRACIÓ 

DIA 19 DE DESEMBRE A LES 18 HORES
AL CARRER MALLORCA/LLÚRIA

COMUNICAT CONJUNT EN FORMAT PDF (+)

CCOO, USTEC·STEs I UGT, organitzacions membres de SOMESCOLA, fem una crida al professorat i a la resta de la comunitat educativa a concentrar-nos  el dia 19 de desembre a les 18 hores davant la seu de la delegació del govern central, amb motiu de la celebració de la reunió del ministre Wert amb les conselleries de les CCAA, i fer sentir el nostre rebuig als atacs de l’avantprojecte de la LOMCE contra la immersió lingüística i  l’escola pública.

Tenim dues raons prou contundents per sortir al carrer: un atac sense precedents contra el nostre model educatiu català i contra la immersió lingüística, que posa clarament en risc la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat, i un avantprojecte de llei (LOMCE) que té també l’objectiu d’aprofundir en la mercantilització de l’educació i en la privatització de l’ensenyament públic.

Així mateix, les organitzacions sotasignades alertem la societat catalana que les retallades       que estan portant a terme tots dos governs estan deteriorant les condicions d’aprenentatge de l’alumnat i, en conseqüència, estan afectant negativament tant el desenvolupament d’una immersió lingüística de qualitat com el de la resta de les activitats educatives de l’escola pública en general. 

ALTRES INDRETS:

Somescola.cat donarà suport avui a les concentracions que hi haurà en diversos indrets dels Països Catalans per defensar la llengua catalana i el model d'immersió lingüística a les escoles. En aquest sentit, Somescola.cat vol mostrar el seu suport a les concentracions convocades per diversos col·lectius i sindicats d'estudiants i professors davant de la Delegació del Govern espanyol. A hores d'ara, es preveu que hi hagi concentracions a Barcelona (18 h a la crüilla del carrer Mallorca i Llúria), a Girona (a les 18 h a l'avinguda Jaume I), a Tarragona (11h a la plaça Imperial Tarraco) a Palma (19 h) i a València (18.30 h).


  • PER LA COHESIÓ SOCIAL: NI LOMCE, NI RETALLADES


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada