30 de novembre del 2012

Declaració internacional "Solidaritat i democràcia contra les retallades i l'empobriment"

DECLARACIÓ ‘SOLIDARITAT I DEMOCRÀCIA CONTRA LES RETALLADES I L’EMPOBRIMENT’

Signada per CCOO i UGT de Catalunya, CGIL i CISL Llombardia (Itàlia), DGB Baixa Saxònia (Alemanya), SERTUC (Gran Bretanya), CFDT Rhône-Alpes (França) i CNSLR Fràtia (Romania)

Dimarts passat, diferents confederacions sindicals regionals vam participar en una jornada a Milà per presentar els resultats del projecte ICARUS, sobre formació de membres de comitès d’empresa europeus. La trobada també va servir per consensuar la declaració “Solidaritat i democràcia contra les retallades i l’empobriment”, que van signar totes les organitzacions sindicals participants: la UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya, CGIL Llombardia i CISL Llombardia (Itàlia), DGB Baixa Saxònia (Alemanya), Southern and Eastern TUC (Gran Bretanya), CFDT Rhône-Alpes (França) i CNSLR Fràtia (Romania).

La declaració rebutja la manera com els governs, la Comissió Europea, el BCE i el FMI volen acabar amb la crisi a Europa, mitjançant fortes retallades i la implementació de mesures d’austeritat. Segons els sindicats, els programes d’austeritat que s’han posat en marxa a Europa inclouen les retallades més extenses en el sector públic i en l’estat del benestar des de la Segona Guerra Mundial, i aquestes polítiques equivocades i perjudicials només ens han portat a un empitjorament de la crisi, amb un augment de l’atur, de la precarietat laboral i de la pobresa.

Les organitzacions signants coincideixen que la gestió de la crisi està sent poc democràtica, antisocial, perjudicial econòmicament i contraproduent fiscalment, i demanen més democràcia, iniciatives que promoguin el creixement i l’ocupació de qualitat, polítiques monetàries i fiscals centrades en el creixement econòmic i un finançament adequat dels pressupostos públics.

El text també posa en valor la solidaritat i la cooperació sindical per construir una Europa Social. La UGT i CCOO farem arribar la declaració als representants de la Comissió Europea a Barcelona, al Govern de la Generalitat i als eurodiputats catalans.





Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada