23 d’abril del 2015

Tots i totes som Abel Martínez Oliva #TotsSomAbel

https://twitter.com/hashtag/TotsSomAbel?src=hash
Des del respecte al dol per la mort d’Abel Martínez Oliva, la Federació d’Educació de CCOO torna a manifestar



  • El seu respecte i acompanyament a la família, amics i companys de l’Abel i la nostra total disponibilitat en allò que calgui.
  • La nostra solidaritat, suport i disponibilitat cap a tota la comunitat educativa de l’Institut Joan Fuster. 

Com a resposta als tràgics fets esdevinguts la setmana passada, s’estan creant espais de reflexió i debat que s’han d’instal•lar no només dins de la comunitat educativa sinó a tota la societat per tal de prevenir qualsevol tipus d’actuació o manifestació que generi violència, por i intolerància. També des de CCOO ens interroguem i ens plantegem dubtes :

  • Amb suficients recursos de prevenció i diagnòstic, assessorament psicològic i pedagògic, s’hauria pogut evitar aquest tràgic succés? I amb una millor organització?
  • Amb ràtios més adequades, amb més professorat de suport, amb millors condicions laborals, s’hauria pogut fer una millor atenció personalitzada i seguiment amb l’objectiu de detectar futures actuacions problemàtiques?
  • Quines mesures són les adequades per promoure alhora el benestar docent i l’atenció adequada a l’alumnat?

CCOO anuncia que demanarà al Consell Escolar de Catalunya que convoqui la comunitat educativa per analitzar els fets i realitzar les corresponents recomanacions.

Així mateix, CCOO demana reunió extraordinària de la mesa sectorial per estudiar-ne les causes i conseqüències en l’àmbit laboral.

Llegeix i descarrega aquí el Comunicat (pdf)

Dimecres 22 d'abril, a les 18 h, Plaça Sant Jaume. Barcelona


Convoquem a tothom a la concentració per expressar el condol i la solidaritat amb la Comunitat Educativa de l'Institut Joan Fuster, davant dels greus fets que han succeït.

Volem mirar al futur construint una escola pública de qualitat amb els recursos necessaris.




























  




















































CCOO lamenta profundament l’agressió d’avui a l’Institut Joan Fuster de Barcelona 


  • Rebutgem i ens oposem a qualsevol tipus de violència




La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya lamenta profundament el tràgic incident que ha tingut lloc avui dilluns, 20 d’abril, a l’Institut d’Educació Secundària Joan Fuster de Barcelona, un alumne, ja detingut, ha atacat el personal docent i l’alumnat, causant la mort d’un professor i diversos ferits.

CCOO, des del més intens dolor i commoció, expressa la seva solidaritat amb les persones afectades, les seves famílies i tota la comunitat educativa de l’Institut.
CCOO es posa a disposició del centre per al suport que necessitin.

Des d'aquí, volem expressar el nostre rotund i contundent rebuig a qualsevol tipus de violència.

Igualment, us convoquem de manera unitària amb la resta d'organitzacions i sindicats de l'educació de Catalunya a les concentracions silencioses als centres educatius de Catalunya, demà dia 21 d'abril a les 12 hores.


Comunicat de la comunitat educativa de l'Institut Joan Fuster 


Amb molt de dolor us comuniquem que avui cap a 2/4 de 10 del matí ha succeït al nostre Institut un fet MOLT GREU, arran del qual ha mort un professor Hi ha hagut dues professores ferides i dos alumnes, els quals a hores d'ara estan atesos i fora de perill.

Aquest fet ha comportat la suspensió immediata de l'activitat docent i l'activació dels equips d'atenció del servei d'emergència i del cos policial dels mossos d'esquadra. Aquesta tarda, a partir de les 16 h. s'activarà un dispositiu especial per al professorat, per a l'alumnat i per als pares dels alumnes dels grups-classe més afectats.

Demà al matí a les 8:00 h el professorat del centre es reunirà en claustre extraordinari per adoptar les pautes d'assessorament general, amb els serveis d'urgències i emergència social de l'Ajuntament de Barcelona (CUESB). A partir de les 10:00 h els alumnes es podran incorporar al centre i seran atesos per grup-aula. Cada grup comptarà amb la presència d'un expert del CUESB. Es preveu que a partir de les 12:00 els alumnes puguin retornar als seus domicilis. Amb tot, dimarts tarda el dispositiu de suport romandrà actiu per a totes les persones o afectats que ho considerin necessari.

A partir del dimecres les classes es reprendran i es programarà la cerimònia en reconeixement del company.


Comunicat de condol de la Comissió Permanent del Consell Escolar de Catalunya

Davant els fets tràgics ocorreguts aquest matí a l’institut Joan Fuster, de Barcelona, la Comissió Permanent del Consell Escolar de Catalunya sent profundament la mort d’un professor, deplora aquest fet irreparable i expressa el seu condol als familiars i al claustre i l'alumnat del centre, i alhora lamenta les lesions infligides a dues professores i dos alumnes.

Així mateix, la Comissió Permanent apel·la al respecte i la responsabilitat del conjunt de la comunitat educativa i dels mitjans de comunicació en el tractament d'aquests fets.


Concentracions silencioses en rebuig de les tràgiques agressions comeses a l'IES Joan Fuster

Des del Lleure Educatiu de CCOO lamentem profundament el tràgic incident que ha tingut lloc avui dilluns, 20 d’abril, a l’Institut d’Educació Secundària Joan Fuster de Barcelona, un alumne, ja detingut, ha atacat el personal docent i l’alumnat, causant la mort d’un professor i diversos ferits.

CCOO, des del més intens dolor i commoció, expressa la seva solidaritat amb les persones afectades, les seves famílies i tota la comunitat educativa de l’Institut.
CCOO es posa a disposició del centre per al suport que necessitin.


Volem expressar el nostre rotund i contundent rebuig a qualsevol tipus de violència al món educatiu.

Igualment, des de la Federació d'educació de CCOO, us convoquem de manera unitària amb la resta d'organitzacions i sindicats de l'educació de Catalunya a les concentracions silencioses als centres educatius de Catalunya, demà dia 21 d'abril a les 12 hores.
Cliqueu la imatge per descarregar-vos el cartell (pdf)


Concentracions demà dimarts a les 12.00 h

Les organitzacions del MUCE volem expressar el nostre condol a les famílies, amics i a tota la comunitat educativa de les víctimes de la brutal agressió mortal a l'Institut Joan Fuster de Barcelona

Rebutgem aquest acte inexplicable i convoquem demà dimarts, 21 d'abril, a les 12.00 hores del migdia, concentracions a les portes i patis de tots els centres educatius de Catalunya per expressar el condol i solidaritat.


Tota violència és aliena als valors que constitueixen l'essència de l'educació.


Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)


Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) - Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) - Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) - Catalunya Laica (CL) - Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES) - Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) - Federació d’Educació de CCOO - Federació d’Ensenyament de CGT - Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) - FETE-UGT - Sindicat d’Estudiants (SE) - Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) - USTEC-STEs (IAC)
 

La comunitat educativa gironina condemna l´agressió mortal a l´IES Joan Fuster (Diari de Girona (+)





Comunicat de l'AMPA Joan Fuster exigint respectar el dret de les persones a la seva pròpia intimitat


Els membres de l’AMPA de l’Institut Joan Fuster de Barcelona expressem el nostre condol a la família del professor Abel Martínez.

Volem transmetre el nostre suport a les professores i els alumnes ferits, a tot el claustre de professors, a tots els alumnes del centre i a totes les seves famílies.

L’equip de professors del Joan Fuster i el seu projecte educatiu ha tingut i té tot el nostre suport. Valorem la seva feina i estem molt satisfets del bon funcionament de l’institut. Agraïm la gestió modèlica de la situació de crisi que han viscut avui tant els professors com els treballadors davant dels nostres fills. Reiterem la nostra confiança en la seva feina i en el nostre projecte.

Els membres de l’AMPA també volem recordar l’article 36 de la Llei de protecció de menors a alguns membres dels mitjans de comunicació, que els han violat repetidament en moments molts difícils per als menors, els seus educadors i les seves famílies.

Article 36. Dret a la protecció de l’honor, la dignitat, la intimitat i la pròpia imatge

Els infants i els adolescents tenen dret a la llibertat d’expressió en els termes constitucionalment establerts. Aquesta llibertat d’expressió té el seu límit en la protecció de la intimitat i la imatge del mateix infant o adolescent.
S’ha de preservar els infants i els adolescents de la difusió de llurs dades personals, de la difusió d’imatges que atempten contra llur dignitat i de l’explotació econòmica de llur imatge.
Els poders públics han de vetllar, amb un interès especial, pel dret a la intimitat i a l’honor dels infants i adolescents, especialment dels que han estat objecte d’agressions sexuals, maltractaments o qualsevol altra experiència traumàtica.
També els convidem a llegir el codi deontològic publicat pel col·legi de periodistes a:http://www.periodistes.org/ca/home/periodisme/codi-deontologic.html, especialment l’article 9:

9) Respectar el dret de les persones a la seva pròpia intimitat i imatge, especialment en situacions de vulnerabilitat i malaltia i en casos o esdeveniments que generin situacions d'aflicció o dolor, evitant la intromissió gratuïta i les especulacions innecessàries sobre els seus sentiments i circumstàncies, especialment quan les persones afectades ho explicitin.



AMPA Institut Joan Fuster
Font: Web AMPA

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada