19 de juny del 2012

Rua-manifestació 19J a les 19h a Cerdanyola Per l'educació pública, cap retallada!


L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola La Sínia organitza una rua-manifestació que es celebrarà entre el centre educatiu i la plaça de l'Ajuntament, demà, dimarts, a les 19 hores. L'objectiu: mostrar el seu desacord amb les retallades a l'educació pública.


El manifest de la jornada afirma que les famílies de l'escola La Sínia han "confiat l'educació dels nostres fills i filles a l'escola pública" pel seu convenciment de la qualitat d'aquest sistema que les retallades destrueixen i que reclamen que no s'apliquin.
Des de l'Ampa es mostren taxatius en expresar el seu desacord amb mesures com l'augment de la ràtio per aula ja que va en contra de l'atenció individualitzada. Les famílies es pregunten qui atendrà els alumnes amb dificultat d'aprenentage.
Altres mesures contra les que manifesten la seva oposició des de l'Ampa de l'escola són la falta de substitucions de mestres o que "a partir d'ara les escoles no tinguin personal de suport com tècnics d'educació, vetlladors o educadors d'educació especial".
Les famílies indiquen que és difícil entendre "com es pot assolir l'èxit escolar sense inversió, incrementant ràtios, reduint professionals de l'educació o retallant beques" i asseguren no entendre aquestes mesures.
La comunitat educativa de l’Escola Municipal La Sínia va aprovar en una assemblea, celebrada el passat 29 de maig, la realització d’un seguit d’accions reivindicatives i de sensibilització de la població contra les retallades. Durant l’assemblea es va proposar fer un front comú amb la resta d’escoles de la ciutat perquè les reivindicacions del sector tinguin més força i per això es convida a la resta de centres de la ciutat a sumar-s'hi i fer una rua des de cada escola. Ampes com la de l'IES Banús ja ha anunciat que en faran la rua a l'igual que escoles com Serraparera, Les Fontetes o Turó de Guiera.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada