13 de març de 2012

Mas anuncia una altra retallada del 2% dels sous al desembre

CCOO rebutja les retallades de salaris
Mas anuncia una altra retallada del 2% dels sous al desembre
Versió PDF (+)


CCOO denuncia que el President va mentir quan el mes de setembre va anunciar que no retallaria el sou dels empleats/des públics: "No es tractaria de reduir els salaris sinó de mantenir el que ja es va reduir, i congelar-lo en aquest punt. Això ja és un sacrifici si el cost de la vida va pujant un poc".

ccoo vaga general 29MEl President Mas tornava a mentir quan el 22 de novembre, 2 dies després de les eleccions generals, va anunciar la rebaixa de salaris del personal del sector públic de la Generalitat juntament amb “altres mesures com la renúncia dels alts càrrecs a una paga extra, la venda de patrimoni i una nova pujada de les taxes universitàries. També pujarà el preu del transport públic i el rebut de l'aigua i introduirà una taxa per recepta farmacèutica”. Preus i taxes han pujat, han baixat els salaris dels empleats/des públics, però no així els sous del Govern i de la resta d’alts càrrecs.  

I torna a mentir el President quan diu: "El 22 de novembre del 2011, vaig comparèixer anunciant mesures que aniríem implementant, i no hi ha res de nou. Ja en aquell moment vaig dir que l'ajust d'aquestes condicions laborals quedaria al voltant del 5% o una mica per sota", ha argumentat Mas”.

I menteix per partida doble, perquè, tal i com recullen els diaris del dia 23, el President “no va concretar a quant ascendirà «l'increment dels esforços salarials i fiscals de la funció pública en el seu conjunt»”, i menteix també perquè no serà ni el 3% ni el 5%, ja que pels més de 7.000 interins estarà molt per sobre del 25% i per la resta més enllà del 12%, com ja va denunciar CCOO al novembre. A aquest, per ara, 5% hem d’afegir la retirada de tickets menjador, productivitat, FAS, dies de permís, carrera professional, sexennis,  increments de jornada...(recull de premsa):
”Mas ha afirmat que la Generalitat portarà a terme un nou ajustament que comportarà una reducció salarial més enllà del 3% aprovat fins a la data, i que s’aplicarà al mes de juny
En tot cas, la nova rebaixa salarial es portaria a terme a final d'any, probablement en la paga extra de Nadal i seria d’un 2% addicional.

El President ha afirmat "El 22 de novembre del 2011, vaig comparèixer anunciant mesures que aniríem implementant, i no hi ha res de nou. Ja en aquell moment vaig dir que l'ajust d'aquestes condicions laborals quedaria al voltant del 5% o una mica per sota", ha argumentat Mas”.                    El 14 de març, a les 17.30 h


MANIFESTACIÓ
Barcelona: Davant del Departament de Governació (Metro Jaume I) 


Temes relacionats: