12 de març del 2012

El President anuncia noves retallades de sou






CCOO rebutja la nova rebaixa salarial als treballadors i treballadores del sector públic anunciada pel President Mas


CCOO denuncia que el govern de la Generalitat no respecta la negociació col·lectiva del seu personal, ni dels col·lectius externs que presten serveis públics. CCOO crida a les persones que treballen als serveis públics de Catalunya a secundar la vaga general

El president Mas ha manifestat als mitjans de comunicació que aplicarà una nova rebaixa salarial del 2%, aproximadament, als empleats públics de Catalunya. Ha manifestat també que espera que el govern espanyol apliqui també retallades salarials al funcionariat, i que en tot cas, poden produir-se nous “ajustos”.

Cal recordar a l’opinió pública que els salaris dels treballadors públics van patir una retallada mitjana del 5% al maig de 2010, que es van congelar a 2011, i que a 2012 s’ha anunciat una retallada del 3%, més l’actual del 2%. Al mateix temps s’ha actuat sobre els complements específics del diferents col·lectius: els sexennis docents, els complements de productivitat, els tiquets menjadors, els complements específics del personal sanitari... I a més, es van suprimir sine die els Fons d’Acció Social i les aportacions a Plans de Pensions.  La mitjana de pèrdua salarial acumulada supera el 12%, i la pèrdua de poder adquisitiu se situa per sobre del 22%.

CCOO vol remarcar que les retallades no són idèntiques a tots els col·lectius i que es produeixen situacions excepcionalment sagnants com la del col·lectiu de personal interí d’administració i serveis, unes 7000 persones, que han sofert una reducció de jornada i de sou d’un 15%, més la retallada comuna a la resta de personal.

La llei de pressupostos i la llei de mesures que s’aprovarà previsiblement dimecres que ve, dia 14 març, estenen l’afectació d’aquestes mesures al personal de les universitats, al personal concertat de la sanitat i de l’educació, a les empreses públiques, i al personal del transport públic. Les persones afectades superaran les 400.000.

CCOO no admet ni admetrà la vulneració de la negociació col·lectiva i dels acords sindicals. Interpretem que aquesta és l’aplicació de la Reforma Laboral al personal de les administracions i dels serveis públics. Per això convoquem els treballadors i les treballadores dels serveis públics.


CALENDARI PROPERES MOBILITZACIONS

- Dijous, 29 de març, a la vaga general, en contra de la Reforma Laboral i les retallades als serveis públics.






Tema relacionat: 



Mas anuncia una altra retallada del 2% dels sous al desembre



El Departament vol imposar noves retallades de plantilles als centres i salarials als docents (comunicat de CCOO sobre la Mesa sectorial del 12 de març de 2012)



El 14 de març, a les 17.30 h

MANIFESTACIÓ
Barcelona: Davant del Departament de Governació (Metro Jaume I) 





Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada