19 de març del 2015

19 de març, xerrada: Què quedarà de l’Estat del Benestar si sortim de la crisi?

Cicle: Què quedarà de l’Estat del Benestar si sortim de la crisi?

Dia i hora: dijous 19 de març a les 19h
Lloc: Seu de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16 Barcelona)


Hi participaran:




Moderarà l’acte: Agustí Colom, membre del CTD      @acolom_


El Centre de Treball i Documentació (CTD), amb el suport de la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya, està organitzant una sèrie de xerrades centrades en els grans temes que toquen la vida quotidiana de tots els ciutadans: ensenyament, sanitat, serveis socials (sobretot, però no exclusivament, en el camp de la dependència), amb una perspectiva bàsicament local i autonòmica, per recollir idees, inquietuds i propostes sobre què cal fer i com s'ha de fer, si les urnes ho faciliten.

El primer tema que es tractarà serà el de l'educació, en sentit ampli, per la qual cosa s’ha convidat Vera Sacristán, professora de matemàtiques de la Universitat Politècnica de Catalunya, i Xavier Rius, professor de l'Escola Joan Miró.



Encara que continuem situats dins un entorn de retrocés de conquestes socials, d’ensorrament moral i de crisi econòmica, sembla que s’apropen temps interessants. Dins l’horitzó dels propers mesos es produiran importants renovacions dels nostres representants a diverses institucions de l’Estat. Ens figurem, doncs, que algunes coses podran moure’s i que les grans quantitats d’indignació que s’ens han acumulat els darrers anys podran, a la fi, fer-se visibles en el planol de la representació política. D’altra banda s’estan posant en acció les capacitats organitzatives, programàtiques i tàctiques dels partits i grups que volen actualitzar i encarrilar les aspiracions populars de llibertat, igualtat i solidaritat cap a un socialisme eficient i una democràcia integral. Molta roba per tan poc sabó! Tot s’ha de dir...

En definitiva tenim a la vista un any mogut; tal vegada nous vents netejaran una mica l’ambient resclosit que de moment ens envolta. Ben segur no cal esperar ni un “canvi de tendència” de debò, ni un “judici final” irrevocable. Però sí fortes sacsejades a diverses fraccions de les oligarquies econòmiques, polítiques i gerencials, siguin locals o globals, després que s’han enfilat ben amunt en les llargues i molt concorregudes escales de la corrupció, el desprestigi i el distanciament del poble menut.

Però ara com ara convé defugir declamacions retòriques o projectes grandiloqüents. I creiem que ara cal prioritzar i concretar. Així mateix és clar quins són els principals territoris que toquen la vida quotidiana de tots els ciutadans: Ensenyament, Sanitat, Serveis Socials (sobretot, però no exclusivament, en el camp de la dependència).

Per això estem planejant des de fa unes setmanes una sèrie de xerrades centrades en aquests grans temes i amb una perspectiva bàsicament local i autonòmica, per tal de recollir idees, inquietuds i propostes sobre què fer i com fer-ho, si les urnes ho faciliten.
Començarem, per simple raó d’oportunitat i disponibilitat pel tema de l’educació, en sentit ampli. Hem convidat a Vera Sacristán, professora de Matemàtiques de la Universitat Politècnica de Catalunya i a Xavier Rius, professor de l’escola Joan Miró.

Organitza: Centre de Treball i Documentació (CTD)
Dona suport: Comissió Obrera Nacional de Catalunya

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada