7 de febrer del 2012

15 de febrer en groc: proposta d'acció didàctica als centres

15 de febrer (Dimecres): 


Seguim amb les propostes de mobilitzacions...

Després de les tancades del 14 de febrer, el 15 de febrer és un bon dia per a incorporar a les nostres classes el debat i la refelxió sobre temes socials, com afecten les polítiques i els pressupostos a les persones i als seus drets: en educació pública, salut, serveis públics en general... 

Us proposem que el 15 de febrer sigui una jornada curricular de formació, refelxió i debat.

Així, donem suport a la proposta "15 de febrer en groc" que es promou des del moviment de la marea groga
  • Durant l'horari lectiu: 

15 de febrer en groc: propostes didàctiques en una jornada reivindicativa, de reflexió i debat...(al peu d'aquesta pàgina)


CCOO donem suport a la iniciativa de la Marea Groga. Durant el 15F, el professorat programa activitats curriculars alternatives relacionades amb la importància de l’educació pública.

  • A les 8,15 hores del matí: Rebuda als parlamentaris amb octavetes: salvem la negociació col•lectiva.
Els delegats i delegades sindicals anirem al Parlament per a fer arribar als parlamentaris una esquela de la mort dels drets laborals i de la negociació col•lectiva dels treballadors públics i a demanar les que no siguin partícips d’aquest cop d’estat.

  • A les 17,30hores: Concentració davant del Parlament:
JA N'HI HA PROU!

Convoquem a tots els treballadors i treballadores dels serveis públics a concentrar-se davant del Parlament de Catalunya.



15F a les 8,15 hores del matí:
  • REBUDA ALS PARLAMENTARIS AMB OCTAVETES: PER LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA
Entregarem als parlamentaris una esquela de la mort dels drets laborals i a la negociació col·lectiva dels treballadors públics i els hi demanarem que no siguin partícips d’aquest "cop d’estat" als drets laborals...

dia 15 a les 17,30hores:

  • CONCENTRACIÓ DAVANT DEL PARLAMENT : JA N'HI HA PROU!


15F, 13 h.,  a St. Boi: 
Concentració Serveis Educatius de St Boi.
Davant serveis educatius, darrere Ítaca - Ctra. Santa Creu de Calafell


  • PER UN TREBALL DIGNE I ESTABLE I CONTRA LA PRECARITZACIÓ LABORAL
  • PER LA RECUPERACIÓ DEL PODER ADQUISITIU 
  • NO A LA REDUCCIÓ SALARIAL
  • NO A LES RETALLADES DE PLANTILLES
  • PER UNA ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT I AMB RECURSOS SUFICIENTS

Reflexions i altres...:



Unitats didàctiques. Materials  SAME 2011



Unitats didàctiques. Materials SAME 2010

Unitats didàctiques. Materials SAME 2008

En aquest document es recullen diferents dinàmiques per a nens i nenes d'educació infantil i primària. L'objectiu és que arribin a ser conscients de la importància de l'educació per a totes les persones i que comprenguin la relació entre l'absència d'educació i l'exclusió.



L'objectiu general és aconseguir que l'alumnat d'ESO reconegui la importància del dret a l'educació en el desenvolupament de les persones i de les societats.





Unitats didàctiques UNESCO:

Més enllà de l’escassetat: el poder, la pobresa i la crisi mundial de l’aigua. Material didàctic basat en l’Informe sobre el desenvolupament humà 2006


UD Unesco: Imatges i estereotips

Aquesta unitat didàctica ofereix al professorat un instrument útil per traslladar a l'aula l'educació en favor del multilingüisme, la pau i el desenvolupament. Imatges i estereotips planteja una reflexió concreta sobre les imatges, estereotips i etiquetes que posem al món que ens envolta a través d'exercicis per a l'alumnat en català, castellà, anglès i francès.
 






Fem un món més just!

Una webquest per treballar les competències a l'aula adreçada a l'alumnat de Cicle Mitjà i Superior de Primària

 


Més enllaços d'interés:
En esta página podrás encontrar una actualización de todo lo que la CME está llevando a cabo a nivel internacional. Materiales, documentos y notas de prensa en varios idiomas y los contactos en los casi 150 países en los que trabaja.
La página web de educación de la UNESCO está llevando a cabo un seguimiento de los objetivos de Educación para Todos que podrás encontrar en esta página.
Su página web pone un énfasis especial en la educación de las niñas en todo el mundo. Puedes encontrar información y participar en esta página.
Ayuda en Acción trabaja en 21 países del mundo para mejorar las condiciones de vida de las comunidades más desfavorecidas, apoyando el desarrollo de los niños, las niñas y sus familias.
Educación Sin Fronteras es una Organización No Gubernamental de Desarrollo constituida como asociación independiente, laica y sin ánimo de lucro, integrada por personas que quieren participar de forma activa y altruista en el enorme reto de lograr un mundo más justo y solidario, en el que primen los valores de la equidad, la democracia y el respeto a la diversidad.
Esta organización apoya proyectos que promueven la educación en las poblaciones más desfavorecidas de América Latina, África y Asia, para que la educación llegue al mayor número de personas, pero también que su calidad sea cada vez mejor y que se dirija a la transformación social.
ETEA, nombre por el que es más conocida la Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales de la Universidad de Córdoba, ha creado este blog donde van colgando sus preciosas historias, aquí puedes visitarlo.

Campaña Mundial por la Educación

Campaña Muévete por la igualdad. Es de justicia

Red de Abolición de la Deuda Externa   

Campaña Derecho a la Alimentación                 

Red de Economía Solidaria             

Red de de recursos educación para el desarrollo, la paz y la interculturalidad  

Mujeres en red

Acción por la salud global

Paz - Escola de Cultura de Pau - UAB

Campaña de la CONGD a favor del 0,7% Reclámalo

La rebelión de los productos


Sob. Alimentaria"STOP... aquí hi viu gent" és una campanya de Veterinaris Sense Fronteres que pretén mobilitzar la ciutadania perquè exigeixi al govern espanyol que prengui les accions necessàries per impedir que se segueixi destruint la sobirania alimentària a l'Àfrica. Enormes transnacionals teniu a les mans l'alimentació global: decideixen què mengem, en quines condicions ia quin preu. Davant d'aquest poder, les comunitats camperoles estan desprotegides. 

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada