7 de febrer del 2012

El Ministeri decideix unilateralment i per sorpresa tornar als antics temaris d'oposicions. 7 febrer 2012

El Ministeri modifica, de forma unilateral i per sorpresa, els temaris de les oposicions a quatre mesos de l'inici dels processos selectius


CCOO manifesta la seva indignació per la decisió ministerial de canviar de nou els temaris d'oposicions docents

La mesura desestabilitza el sistema educatiu i causa un greu perjudici a milers d'opositors


Pel BOE d'avui dia 7 hem tingut coneixement de l'ordre ministerial que canvia els temaris de les oposicions docents que se celebraran a partir del pròxim mes de juny. En realitat aquest canvi s'ha traduït en la instauració dels temaris anteriors.


Preparar un temari d'oposicions és una tasca complexa, laboriosa, difícil i llarga que, a més, sovint suposa un important desemborsament econòmic Ja el novembre de 2011 vam criticar per tardana la decisió de l'anterior equip ministerial de modificar els temaris d'oposicions. Però la decisió de canviar els temaris al febrer ens sembla no només un greu error sinó una prova evident del desinterès de l'Administració per que aquest any se celebrin les oposicions ja anunciades amb normalitat. D'altra banda, amb aquesta mesura l'actual equip ministerial demostra un preocupant desconeixement de la realitat educativa del nostre país.

El canvi de temaris de les oposicions, a més d'ocasionar una despesa innecessària a molts opositors, que es veuen obligats a comprar els nous, no reconeix moltes hores de treball i l'esforç de diversos mesos d'estudi, ja que la gran majoria dels aspirants van començar a preparar a consciència les oposicions arran de la publicació al novembre de 2011 dels temaris ara derogats. En una època d'enorme angoixa per la manca d'ocupació, ni els opositors ni les seves famílies es mereixen una decisió com aquesta.

Rebutgem rotundament aquesta mesura que, lluny d'estabilitzar el sistema educatiu, genera incertesa a curt i mitjà termini i causa un greu perjudici als opositors i les seves famílies. Dos mesos després de la publicació dels nous temaris ia quatre de l'inici de les oposicions no es pot justificar de cap manera la tornada als anteriors.



El Ministeri d'Educació sembla haver emprès un camí en què no hi ha lloc per a la negociació i el consens. Creiem que és un mal inici en la nova etapa per l'actual equip ministerial i especialment per l'educació al nostre país.


Temaris "antics" que a partir del 7 de febrer són els "nous" (vigents):

http://www.fe.ccoo.es/ensenanza/menu.do?Inicio:298353
Més info, amb accés al BOE:
 El Ministeri decideix unilateralment i per sorpresa tornar als antics temaris d'oposicions. (+)

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada