17 de desembre del 2010

El MEC discrimina i perjudica els nous catedràtics


El MEC discrimina i perjudica els nous catedràtics

CCOO valorem que es produeix un greu perjudici i discriminació al professorat que ha accedit en els últims anys als cossos de catedràtics. Un dels requisits generals de participació que estableix l’ordre és que s’han de tenir 3 anys d’antiguitat com a funcionari de carrera en actiu en el cos docent des del que es participa. Aquest requisit, així formulat, discrimina i perjudica  el professorat que ha promocionat a catedràtic en els últims tres anys a Catalunya.

Aquesta discriminació no és nova. L’anterior convocatòria va deixar fora del concurs a molts professors i professores,  la majoria de Catalunya, que havien accedit als cossos de catedràtics, després d’anys esperant promocionar. Per tant, una vegada més,  perjudicats i discriminats respecte a la resta.

La Federació d’Ensenyament de CCOO ja va presentar un contenciós administratiu contra la resolució de convocatòria de l’any passat, que encara no s’ha resolt. I enguany CCOO tornem a presentar recurs contra la present Ordre.

CCOO valorem que:

  • No es pot perjudicar la promoció ni al professorat de secundària que ha accedit als cossos de catedràtics.
  • El Reial Decret que regula el Concurs de Trasllats ha deixat clar, com ho fa també la mateixa convocatòria a les vacants a l’exterior, que les places  ofertes són les mateixes pels cossos de secundària i de catedràtics.  
  • A la convocatòria de l’últim concurs de trasllats han pogut participar els que han accedit a càtedres,  amb el reconeixement dels mèrits corresponents  com a catedràtics (5 punts),  i tenint en compte també l’antiguitat del cos de secundària de procedència. No podia de ser de cap altra manera. 
  • ·En canvi, la interpretació que fa el MEC és contrària a la norma i perjudica greument la promoció docent a càtedres. CCOO considerem que ser catedràtic és un mèrit, i en cap moment no ha de ser un impediment,  com està aplicant-se en aquesta Ordre.
Tot i que CCOO presenta el  corresponent  recurs, totes les persones interessades i afectades han de presentar en el plaç d’un mes el seu propi recurs. A tal efecte, els serveis jurídics de la FE de CCOO  disposarem en breu del model de recurs. 

Les persones afiliades, i tot el professorat  afectat, han de contactar urgentment amb CCOO per informar-los.



 Com podeu contactar amb CCOO?

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada