8 de gener del 2019

CCOO signa l’increment salarial de l’any 2019 per al personal de la Generalitat


Les retribucions del personal de la Generalitat creixeran des l’1 de gener de 2019 el 2,25%
CCOO signa l’increment salarial de l’any 2019 per al personal de la Generalitat
A l'àmbit de l'educació aquest acord és d'aplicació a les treballadores i treballadors (funcionaris o laborals) dels centres públics de la Generalitat, de les universitats públiques i dels centres concertats.

Avui s’ha reunit la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de la Generalitat i ha acordat l’increment retributiu per l’any 2019.
L'increment de les retribucions per a 2019 estableix una pujada fixa del 2,25% en tots els conceptes i per a totes les empleades i empleats públics de la Generalitat, a la qual cal sumar un percentatge variable que pot arribar al 0,25%, lligat a l'evolució del PIB.
Els empleats públics comptaran, a més, amb un altre 0,25% de fons addicionals que cal negociar amb els sindicats de la Mesa com es farà el repartiment.
Increment retributiu 2019
FIXE
2,25%
+ Fins a 0,25% (segons PIB) a partir de juliol:
PIB igual a 2,1%
2,30%
PIB igual a 2,2%
2,35%
PIB igual a 2,3%
2,40%
PIB igual a 2,4%
2,45%
PIB igual o superior a 2,5%
2,50%
+ 0,25% fons addicional
+ 0,25%
L’acord signat avui incorpora l’increment que CCOO ja va acordar el passat mes de març a Madrid en el marc del “II Acord per a l’ocupació pública i de condicions de treball”.
El proper 15 de gener continua la negociació de recuperació de drets
Aquest acord d’increment retributiu s'uneix a altres signats per CCOO amb el Govern de la Generalitat els últims mesos.
CCOO després d'un procés de negociació i pressió intensa va aconseguir el passat desembre de 2018 l’acord amb garanties per a la recuperació de les pagues de 2013 i 2014.
El mateix Acord contemplava el compromís de noves mesures socials, laborals, i de flexibilitat i conciliació de la vida familiar i laboral, entre d'altres. Aquesta negociació començarà el proper 15 de gener de 2019.
Anteriorment CCOO també va signar l’acord per recuperar el 100% de sou  en tots els casos d’Incapacitat Temporal (IT), des del primer dia, o l'acord per reduir la temporalitat del 30% al 8%, donant estabilitat a les plantilles, que ha possibilitat aprovar una àmplia oferta d’ocupació pública enguany i durant els propers anys.
CCOO emplaça al Govern a mantenir aquesta línia de recuperació de la negociació col·lectiva, a comprometre’s -amb fets, no amb paraules-  i reconèixer l'esforç que els empleats públics han fet per mantenir els serveis públics, amb la seva dedicació, esforç i professionalitat.
CCOO continuarà amb la lluita per la recuperació dels drets arrabassats i la millora de les condicions de treball. Encara ens queden molts drets i retribucions per recuperar: revertim les retallades, recuperem drets, salaris i ocupació, millorem de les condicions de treball, defensem els serveis públics, defensem la negociació col·lectiva...

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada