29 de gener del 2018

Quatre idees per tenir clara la subrogació

Quatre idees per tenir clara la subrogació

Què és la subrogació?
La subrogació d’un contracte es produeix quan un dels signants d’aquest contracte traspassa a un tercer el seu acompliment en les mateixes condicions que s’havien fixat en el seu moment entre l’empresa i els treballadors i treballadores.

Què suposa la subrogació?
La subrogació suposa la liquidació per l’empresa sortint de la part proporcional de les pagues extres. En cap cas, els treballadors i treballadores han de percebre cap indemnització, ja que la relació laboral no s’interromp. En cas de resolució posterior d’aquesta relació laboral, serà l’última empresa la que pagui la totalitat de la indemnització que procedís, tant dels temps treballat per l’empleat o empleada a la primera empresa com el treballat en la que se subroga.

Finalment, és important destacar que la subrogació mai suposa un nou contracte, per la qual cosa, si es pretenguessin realitzar canvis en les condicions laborals i els treballadors i treballadores no hi estiguessin d’acord, es podria denunciar aquesta circumstància.

Recordeu, idees importants a tenir en compte...
  • En una subrogació no s’ha de signar cap nou contracte.
  • S’han de mantenir les mateixes condicions laborals (salari, antiguitat, jornada...).
  • L’empresa sortint s’ha de fer càrrec de la liquidació de la part proporcional de pagues extres, hores extres.
  • En una subrogació no hi ha d’haver cap indemnització perquè no és un acomiadament.
 Si teniu qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb CCOO

Vine i lluita amb nosaltres!


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada