19 de setembre del 2017

Lluita contra la segregació escolar a Terrassa.


En el mes de juliol de 2016 es va fer públic un Informe del Síndic de Greuges, La Segregació escolar a Catalunya (I): La gestió del procés d'admissió de l'alumnat. El Síndic de Greuges va constatar que la segregació escolar s'ha agreujat en el nostre país i va assenyalar la ciutat de Terrassa com una de les més segregades educativament.


El Síndic recorda a les administracions que aquests desequilibris en la composició social dels centres suposen una vulneració greu del dret a l'educació en igualtat d'oportunitats i que la segregació escolar afecta negativament el rendiment acadèmic global del nostre sistema i, a més, suposa una amenaça per a la cohesió social. Indica la responsabilitat de les administracions públiques a l'hora de desenvolupar polítiques relacionades en la programació de l'oferta i amb la gestió del procés d'admissió d'alumnat, sinó també polítiques igualadores de les condicions d'escolarització que ofereixen els centres.

Davant aquesta problemàtica, des de CCOO Educació Vallès Occidental el setembre de 2016 vàrem engegar un grup de treball per presentar propostes concretes a la ciutat de Terrassa per revertir la situació. Vàrem redactar un document amb 24 propostes per poder implementar des de l'àmbit municipal, al curt, mig i llarg termini. I vàrem fer la presentació pública de les propostes en roda de premsa el dia 3 de febrer de 2017.

Després de la presentació en roda de premsa de les 24 propostes per revertir la segregació escolar, hem fet una roda de presentació del document pels diferents centres de Terrassa. Tot demanant també un suport a les nostres propostes explícit amb la signatura dels treballadors i treballadores dels centres.


Hem presentat també el document com a proposta de Moció en el Ple Municipal de Terrassa que es va realitzar el 30 de març. D'aquí va sortir un acord de Junta de Portaveus que recull la nostra proposta de crear una Comissió per estudiar les nostres mesures de cara a revertir la segregació escolar. Continuarem donant la batalla al Consell Escolar Municipal de Terrassa, perquè aquesta comissió sigui realment efectiva.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada