29 d’agost del 2015

CCOO Educació lamenta que Rigau finalitza el mandat amb propaganda i sense negociació

La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya entén l’anunci realitzat ahir per la Consellera, Irene Rigau, com un acte de precampanya electoral, finalitzant la legislatura de la mateixa manera que l’ha desenvolupat. No el podem entendre d’una altra manera, quan s’anuncia un increment de plantilla a finals de juliol, en una entrevista televisiva a mida, i sense haver-ho presentat als legítims representants dels treballadors i treballadores de l’educació.  




Malgrat la protesta per la forma de presentar-ho, les CCOO ens felicitem de qualsevol increment de plantilla que es produeixi. Tot i així, tenim algunes consideracions a realitzar.
Respecte l’increment de personal de suport, ja va ser presentat al Comitè Intercentres del Personal Laboral del Departament d’Ensenyament del passat 15 de juliol. Es tracta de 211 educadors i educadores  d’Educació Especial, 93 tècnics i tècniques d’Integració Social i 56 tècnics i tècniques d’Educació Infantil. El problema és que aquestes contractacions tenen una data de finalització: el 31 de juliol de 2016. No entenem com es pot atendre l’escola inclusiva amb contractes de duració determinada. Des de CCOO treballarem tot el curs per aconseguir que aquestes persones continuïn formant part de la plantilla un cop finalitzi aquest primer contracte.

Respecte l’increment de personal docent, només tenim preguntes:


  • CCOO hem denunciat que tenim entre un 13 i un 18% d’aules amb sobreràtios. Servirà per reduir-les?
  • CCOO hem explicat que el nombre d’alumnat en els darrers 4 anys s’ha incrementat en més de 112.000 alumnes. A l’escola pública, l’increment ha estat del 8’26%, mentre que el de professorat s’ha reduït en un 3’54%. És aquest un primer pas per revertir la situació? O aquest increment de professorat del voltant del 1% continuarà sent inferior al de l’alumnat?
  • CCOO hem denunciat que s’està intentant dificultar l’accés a la reducció lectiva als majors de 55 anys impedint que acumulin reduccions per altres càrrecs de coordinació, i no substituint les reduccions fins que no hi ha un nombre important de beneficiaris a cada centre. D’aquesta manera es perjudica els centres educatius i es conculca un dret dels treballadors i treballadores. Aquest increment de professorat servirà per substituir-los?
  • CCOO hem denunciat la situació de dificultat en la que viu la Formació Professional. Sembla que la Consellera vol dedicar una part d’aquest increment a aquests ensenyaments. Per què no dialoga amb els representants dels treballadors i treballadores, que sabem com es podria millorar la seva situació?
  • I CCOO continuarem denunciant que la jornada lectiva del professorat i el personal d’atenció educativa perjudica la qualitat educativa i la salut dels treballadors i treballadores. Perquè malauradament aquí no ens hem de preguntar res; sabem que aquest increment de plantilla no servirà per millorar la situació.
 Malauradament, no hem pogut realitzar aquestes preguntes on tocava: a la Mesa Sectorial d’Ensenyament. Continuarem esperant que el proper Govern canviï el fons i les formes.


Llegiu i descarregueu el Full d'Actualitat aqui (pdf)

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada