20 de gener del 2014

Els sindicats exigim al Govern que aturi l'ús tendenciós d'ATRI

Departament de Governació i Administracions Públiques
Generalitat de Catalunya
Secretària d’Administració i Funció Pública




Benvolguda,

El passat 30 de desembre vau  publicar  a ATRI una “Nota” sobre mesures de flexibilitat horària i conciliació de la vida personal i laboral.

A la publicació es barregen  decisions de l’administració amb opinions i acusacions sobre el comportament a la negociació de les organitzacions sindicals que són tendencioses i no es corresponen a realitat del procés negociador. 

Al nostre entendre, l’ATRI és un instrument molt útil per la comunicació dels treballadors i treballadores de la Generalitat, que respon a una necessitat de comunicació i de gestions oficials i que permet la possibilitat d’enllaçar amb l’accés a d’altres informacions, entre elles les de les organitzacions sindicals.

Creiem que l’Administració l’ha d’utilitzar per publicar les seves resolucions i propostes oficials i formals i, si vol emetre opinions sobre el comportament de les organitzacions sindicals, cosa que no qüestionem,  haurà d’obrir un enllaç per aquesta finalitat.

En aquest sentit  volem manifestar-te el nostre  desacord per la utilització unilateral i inadequada que esteu fent d’ATRI en publicar les propostes i els posicionaments del govern de forma parcial  i confusa entre comunicacions oficials i informacions d’una de les part] s.  En aquets cas, amb acusacions greus  a les organitzacions sindicals, acusacions  que no  corresponen a la realitat de la negociació.

Saps, igual que nosaltres,  que les organitzacions sindicals hem  mostrat sempre voluntat de diàleg.  I ho seguint fent  ara tot i que la vostra proposta d’acord és insuficient.  Tanmateix saps que us vam fer arribar  propostes alternatives per seguir negociant i poder assolir un consens en el que es veiessin reflectits el conjunt de treballadors i treballadores representats a la Mesa General. També saps que ha estat  l’administració la que s’ha aixecat de la Mesa, tal i com es pot comprovar a les diferents actes.

Volem  reiterar-te, de nou,  la voluntat sindical de seure i seguir les negociacions sobre els punts sobre els que encara no hem arribat a acords. En aquest sentit avui mateix et farem arribar la nostra petició formal de convocatòria de Mesa General per negociar els temes pendents de conciliació, de retribucions i de jornada.

Per tant creiem que  no és ètic ni de bona fe que s’acusi els sindicats de la impossibilitat d’arribar a acords amb la finalitat de  tapar les incapacitats del govern d’atendre adequadament les demandes d’uns treballadors i treballadores fortament castigats per les retallades  salarials, socials i de plantilles.

És més ètic que si el govern no vol esmerçar cap mena de recurs, ni tan sols per complir les resolucions parlamentàries  i els  acords entre els grups parlamentaris del partit del  govern i del que li hi dóna suport, que ho digui de forma oberta i deixi de situar les responsabilitats on no hi són.

Finalment, et demanem que donis les instruccions oportunes per que es publiqui a l’ATRI  aquesta comunicació, així com  la darrera proposta que van fer les organitzacions sindicals, per tal que els treballadors i treballadores puguin valorar l’una i l’altra. De no fer-ho creiem que el govern estarà donant mostra de  poca transparència, en contra del que diu públicament.

Com pots entendre, a la nostra  resposta no hi ha res personal cap a tu  ni cap a les altres persones que heu portat la negociació per part de l’Administració, sinó  contra la actitud del govern que representeu que, com hem manifestat abans, és incapaç d’atendre les demandes mínimes d’uns treballadors i treballadores fortament castigats per les retallades, més que els de qualsevol Administració de Catalunya o de l’Estat Espanyol.

Ben cordialment,

Barcelona, 10 de gener de 2014



Xesús González                   Sergi Beberide                                    Xavier Casas
CC.OO.                                 IAC                                                       UGT




Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada