20 de gener del 2014

Professorat interí i substitut: CCOO presenta queixa davant l'OIT contra la Generalitat per vulnerar els drets laborals

CCOO de Catalunya i la seva Federació d’Educació presenten una queixa davant l’OIT contra la Generalitat per vulnerar els drets del personal substitut docent en matèria de jornada laboral



CCOO de Catalunya i la seva Federació d’Educació presentaran demà dimecres, 18 de desembre, davant l’Organització Internacional del Treball, OIT, una queixa contra el Govern d’Espanya i la Generalitat per violació de drets relacionats amb la negociació col·lectiva, el dret d’igualtat i a la no discriminació en l’administració pública.  Concretament la queixa té a veure amb la vulneració dels drets dels docents substituts en relació a la seva jornada laboral que va ser limitada a la part lectiva del titular i a una part proporcional de les activitats complementàries setmanals. També fa referència a la supressió dels nomenaments de substituts corresponents als mes de juliol i a la reducció en un 15% de les substitucions destinades a cobrir les llicències sindicals.

CCOO i la seva Federació d’Educació fonamenten la seva queixa en la vulneració per part del Govern català dels convenis 111, 151 i 154 de l’OIT ratificats per l’Estat espanyol, afectant directament als drets dels treballadors que són contractats per l’administració educativa catalana.

El Govern de la Generalitat va decidir el maig de 2011 desvincular-se dels acords que havia subscrit amb CCOO l’any 2006 sobre condicions de treball del personal docent de l’ensenyament públic no universitari. Va ser a finals del curs 2011-2012 quan la Generalitat ja va començar a canviar les condicions laborals del personal interí i substitut, i el juny de 2012 va adoptar les mesures excepcionals que provoquen la queixa i que formaven part de les mesures de restricció pressupostària adoptades en matèria de despesa pública.

La queixa està signada per Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya i per Montserrat Ros, secretària de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya. 

Demà 18 de desembre de 2013 es realitzarà el seu lliurament a la seu de l’OIT (Madrid). 






...sobre l'OIT

Orígens i Història

L'OIT va ser fundada el 1919 basada en una visió segons la qual una pau duradora i universal només pot ser aconseguida quan està fonamentada en el tracte decent dels treballadors. L'OIT va esdevenir la primera agència de les Nacions Unides el 1946.

Objectius de l'OIT

Els objectius principals de l'OIT són promoure els drets laborals, fomentar oportunitats de treball decent, millorar la protecció social i enfortir el diàleg en abordar els temes relacionats amb el treball.

Com treballa l'OIT?

L'estructura tripartida de l'OIT, en la qual treballadors i empresaris tenen el mateix dret a vot que els governs durant les deliberacions dels òrgans principals de l'OIT, garanteix que les opinions dels interlocutors socials quedin fidelment reflectides en les normes, polítiques i programes de l'OIT.

 
Si no els aturem, no s'aturaran! 









Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada