31 de maig del 2015

Es recupera la reducció de 2 hores lectives als i les majors de 55 anys, tal com CCOO havia acordat el 2005


    El Departament va confirmar ahir, a la reunió de la Mesa Sectorial, que el dia 29 de maig apareixerà al Portal de Centres la Resolució sobre el procediment de reducció de dues hores lectives setmanals al centre per al personal funcionari docent que tingui entre 55 i 64 anys a partir del curs 2015-2016, tal com contemplava l'Acord de 2005 (CCOO-Departament).

    • En aquesta Resolució la reducció de 2 hores torna a ser de 2 hores lectives a partir dels 55 anys.

    El Departament també ha informat que les sol·licituds ja lliurades que només contemplaven que fossin hores complementàries i que s'havien de presentar abans del 31 de maig seran transformades en 2 hores lectives. Així, el personal docent entre 55 i 58 anys que hagi presentat la sol·licitud, no caldrà que ho torni a fer.

      • "En funció del nombre de professors de cada centre que demanin acollir-se a aquesta mesura, i també en funció del nombre mínim d’hores per especialitat per assignar un lloc de treball, el Departament d’Educació incrementarà la plantilla del centre."




    Exigim a l’Administració la fi de les mesures excepcionals que van anul·lar els acords signats amb CCOO (Comunicat núm. 12, maig 2015)

    El Govern de la Generalitat continua imposant unes retallades que han estat les més importants i greus de les aplicades per qualsevol altra administració pública.

    Però amb la finalització de la vigència de les "mesures excepcionals" del Govern, cal exigir el retorn dels nostres drets, molts d'ells fruits d'acords de CCOO. 

    El passat 6 de maig, CCOO i la resta d’organitzacions sindicals vam demanar al Departament d’Ensenyament començar a parlar del retorn a les condicions laborals i econòmiques anteriors a la imposició d'aquestes duríssimes retallades. 
          La lluita comença a donar fruits

    Els i les delegades de CCOO ja portem 126 dies de presència diària a les portes del Departament exigint negociació i el retorn dels nostres drets.

    Aquesta contínua pressió dels delegats i delegades de CCOO, reclamant a la Generalitat aturar les retallades dels drets i salaris, així com exigir les polítiques educatives necessàries per garantir plenament el dret a l’educació en el nostre país comencen a donar fruits.

    A partir del curs 2015-2016 recuperem la reducció de les dues hores lectives setmanals al centre per al personal funcionari docent que tingui entre 55 i 64 anys. 


    No ens alimenten molles: Volem el pa sencer!

    Encara resta molt per recuperar, i per això cal seguir lluitant. Han estat molts els acords amb CCOO que la Generalitat ha deixat en suspès.

    • La reducció de la jornada lectiva pel conjunt del professorat.
    • El cobrament dels mesos d’estiu del personal interí. 
    • L'augment de les plantilles i de la borsa d'hores per suport generalitzat i atenció a la diversitat. 
    • L’aplicació d’una sisena hora dins de l’horari escolar d’educació primària. 
    • El nombre de la borsa d’hores de reducció dels òrgans unipersonals i de coordinació. 
    • Reconeixement del primer estadi docent als 6 anys.
    • Recuperar el salari en cas de baixa per malaltia.
    • El pacte d'estabilitat.
    • Àmplies convocatòries d'oposicions.
    • Convocatòries d'accés a càtedres.
    • La cobertura de les baixes des del primer dia.
    • La reducció de ràtios.
    • ...
    Cal seguir lluitant pel retorn del 100% de les retribucions dels anys 2012, 2013 i 2014. Cal aturar la congelació salarial que ens imposen i que ha significat una pèrdua de poder adquisitiu superior al 30% els últims anys.

    Exigir la recuperació d’aquestes condicions laborals i salarials són el nostre objectiu prioritari, ja que moltes d'elles formen part de l'acord de la Mesa sectorial del 17 de novembre de 2005, que CCOO vam signar en solitari amb el Departament d’Ensenyament.

    CCOO no renuncia a res: “volem el pa sencer”. Per aquest motiu seguirem plantats i en lluita per exigir el retorn del que és nostre!

    CCOO també demanarà la reunió de la Comissió de seguiment de l'Acord de 2005, format per CCOO i l'Administració.

    Tanmateix, CCOO treballarem per aconseguir un front comú amb la resta d’organitzacions sindicals  amb l’objectiu de recuperar les nostres condicions laborals, els nostres drets i la nostra dignitat.

    • La dignitat no té preu i és absolutament necessària!


    • CCOO estem decidides a continuar lluitant pels nostres drets i dignitat!

    Temes relacionats

    Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
    Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
    Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada