25 de novembre del 2013

Unitats d'escolarització compartida: .Comunicat de la reunió CCOO amb la FEDAIA

Veure el comunicat en format pdf.    


El 18 de novembre de 2013, la Federació d'Educació de CCOO ens vam reunir amb FEDAIA, la patronal que agrupa al voltant del 70% de les UEC de Catalunya.

En aquesta reunió FEDAIA ens va transmetre la seva inquietud pel futur proper de les UEC i es va mostrar disposada a parlar sobre el model d'UEC que necessita l'alumnat. 


Igualment vam compartir la sensació de poc interés del Departament d'Ensenyament respecte aquesta modalitat d'escolarització, que pot atendre al voltant del 1'5% de l'alumnat escolaritzat al segon cicle de l'ESO.

Pel que fa a la Federació d'Educació de CCOO, a més de compartir la inquietud per la baixada del pressupost destinat a les UEC que serà d'un 13% pel proper 2014 respecte del 2013, vam expressar la nostra preocupació per la diferent atenció que pot rebre l'alumnat en funció de la seva UEC, i per l'efecte sobre les condicions laborals i l'ocupació que està tenint la reducció pressupostària.

Les discrepàncies van sorgir a l'hora de parlar del conveni d'aplicació, ja que CCOO no compartim la seva idea que les UEC estiguin incloses al conveni d'acció social.

Per part de CCOO, sol•licitarem en els propers dies una reunió amb el Departament d'Ensenyament per poder tractar del present i el futur de les Unitats d'Escolarització Compartida, i ens comprometem a mantenir oberta de manera permanent la via del diàleg amb FEDAIA, amb l'objectiu de regular l'atenció educativa, el funcionament de les UEC i les condicions laborals de les persones que hi treballen.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada