26 de setembre del 2013

Comunicat de Somescola.cat en suport al professorat en vaga

La plataforma SOMESCOLA, de la qual CCOO Catalunya i CCOO Educació formem part, hem fet públic el següent comunicat en suport al professorat en vaga i a la lluita de la comunitat educativa de  les Illes Balears i Pitiüses.


Us demanem la seva difusió i el vostre suport, 





versió PDF (+)
Comunicat de Somescola.cat en suport al professorat en vaga


Des de la plataforma d’entitats en defensa de l’escola catalana Somescola.cat volem manifestar el nostre suport a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses davant la situació de vaga indefinida convocada per les organitzacions representatives de mestres i professorat de les escoles públiques i concertades contra la política lingüística del govern Bauzá. Volem expressar especialment la nostra solidaritat amb els directors expedientats, que han estat les primeres víctimes de l’obsessió del govern del PP contra la nostra llengua. La nostra posició no és només una qüestió de solidaritat davant aquests abusos, sinó que creiem que les agressions a la llengua catalana, es produeixin on es produeixin, afecten tota la comunitat lingüística, perquè intenten trossejar el català com a llengua comuna amb la intenció d’afeblir-lo i evitar la cohesió social en els diferents territoris. Per tant, ens pertoca també, des de Catalunya, sortir a la palestra per defensar-lo.

L’aprovació del Decret de tractament integral de llengües suposa un atac al català com llengua vehicular i pròpia del sistema educatiu. Sota l’excusa de la introducció de l’anglès, es vol desplaçar la llengua pròpia i tirar per terra els avenços en la normalització lingüística que ha tingut el seu puntal en l’educació. Malgrat que davant els recursos legals presentats per a preservar la qualitat del sistema educatiu, el Decret ha estat suspès cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, el Govern de Bauzá s’entesta a aplicar-lo per la via fraudulenta d’aprovar un decret llei amb caràcter d’urgència. El català com a llengua d’aprenentatge a les Illes mai no ha dividit l’escola, tot al contrari, fins i tot quan el govern Bauzá va voler preguntar les famílies intentant afavorir el castellà com a llengua vehicular es va trobar amb una resposta contundent en defensa del català a l’escola i de l’increment d’experiències d’escoles en català a totes les Illes.

Somescola.cat insta tothom a estar al costat de les Illes en aquesta lluita per la llengua que ens agermana i fa una crida a donar suport econòmic a la “Caixa de resistència per a la vaga indefinida” oberta per l’Assemblea de docents, per al manteniment de la vaga, per a les despeses legals o de defensa jurídica i per a ajudes econòmiques a vaguistes que ho puguin necessitar. Somescola.cat fa també una crida als consells escolars i claustres de mestres i professorat dels centres educatius de Catalunya perquè programin accions específiques de suport en els seus àmbits respectius.

També, Somescola.cat, com a plataforma que aplega entitats del món educatiu, cultural i associatiu, convoca tothom el dia 1 d’octubre, a les 19.00 hores, a l’Espai Mallorca de Barcelona (plaça Vicenç Martorell, 1), a l’acte de suport a la lluita de la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses en defensa de la llengua i l’escola en català. L’acte comptarà amb la presència de Sebastià Alzamora i d’algun representant de la comunitat educativa de les Illes.


PER UN PAÍS DE TOTS, L’ESCOLA EN CATALÀ!

Barcelona, 18 de setembre de 2013

Número de compte de la Caixa de Resistència Solidària:

2056-0009-74-4102003418 Caixa Colonya, a nom de l’Obra Cultural Balear

versió PDF (+)






Entrades relacionades:


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada