5 de febrer del 2013

La lluita per la recuperació de la paga extra

JUNTS SOM MÉS FORTS





La lluita per la recuperació de la paga extra
  • Els gabinets jurídics de la gran majoria de sindicats hem arribat a la decisió de presentar conjuntament la reclamació per la recuperació de la paga extra.
  • De moment doncs, no caldrà presentar cap tipus de reclamació individual.
  • CCOO crida a mantenir la unitat sindical en la reivindicació de la reclamació de la paga extra.



CCOO valorem positivament aquesta reclamació administrativa unitària i col·lectiva, tot i que ja teníem presentat un contenciós contra els diferents Acords de Govern de la Generalitat per les retallades salarials dels empleats públics. El  contenciós 138/2012 es va presentar el passat abril, i posteriorment s'ha ampliat cada vegada que un nou Acord de Govern enduria les retallades. Aquesta batalla judicial continua oberta.

CCOO, juntament amb la resta de sindicats, entenem que l’assalt als nostres drets i el robatori de la paga extra no s’ajusten a dret i vulneren el dret de negociació col·lectiva, per la qual cosa seguirem reclamant judicialment contra aquestes mesures.

La batalla judicial en la que participem la majoria de sindicats de l’ensenyament es concreta en les accions següents, que cobreixen el conjunt de treballadors de l’ensenyament a Catalunya:

·        Professorat dels ensenyaments públics no universitaris: els sindicats presentarem unitàriament una reclamació en via administrativa amb el conjunt dels funcionaris de la Generalitat.

·        Persones que treballen en centres concertats: s'interposarà unitàriament un Conflicte Col·lectiu.

·        Personal laboral del Departament d'Ensenyament: es presentarà unitàriament un Conflicte Col·lectiu pel conjunt del Personal Laboral de la Generalitat de Catalunya.

·        Persones que treballen a les universitats catalanes:  s'interposaran unitàriament dos reclamacions en via administrativa a cada universitat pel personal funcionari, un pel PDI i un pel PAS, i un conflicte col·lectiu pel conjunt del personal laboral de les set universitats.

De moment doncs, no caldrà presentar cap tipus de reclamació individual. Si finalment es donés el cas d'haver-ho de fer, avisarem al conjunt dels treballadors i treballadores dels Serveis Públics i ens posarem a la seva disposició.

Amb les sentències favorables que resultin d’aquest procés, s’iniciaran els procediments administratius i judicials perquè es pugui estendre el seu efecte a tots els funcionaris de la Generalitat.


Ara més que mai creiem que cal mantenir la unitat sindical en la defensa dels drets dels treballadors.



El TSJM dóna la raó a CCOO en la demanda que vam presentar reclamant el dret a percebre la paga extra

  • El Tribunal Superior de Justícia de Madrid  (TSJM) condemna una empresa pública a pagar la part meritada de la paga extraordinària de desembre
  • Primera sentència que reconeix el dret 

    a cobrar l’extra al empleats públics
La demanda presentada per CCOO reclamant la part proporcional de la paga extra que ja estava meritada, ha estat estimada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).


Aquesta  primera victòria jurídica ens fa ser optimistes ja que reconeix allò que CCOO porta mesos reclamant: que els dies meritats de la paga extraordinària fins a l’entrada del RDL s’han d’abonar a tots els treballadors públics. Considerem que aquest criteri del TSJM ha d’aplicar-se a tots els empleats públics de totes les Administracions i emplacem el Govern a reconèixer-lo per evitar la proliferació de demandes col·lectives i individuals.

CCOO entenem que l’eliminació de les pagues extraordinàries i les reduccions salarials concatenades pels treballadors i treballadores públiques no s’ajusten a dret i vulneren el dret de negociació col·lectiva, per la qual cosa seguirem reclamant judicialment contra aquestes mesures.



Però tot i així no podem pensar que l'actual batalla es pot desenvolupar únicament a les sales dels jutjats.

Serà fonamental la resposta del conjunt de treballadors i treballadores dels Serveis Públics a les crides de mobilització unitàries de la Plataforma Sindical Unitària, que s'anunciaran properament.

Davant d'uns Governs i d'unes patronals unides en el seu intent de que la crisi/estafa la paguem el conjunt de la classe treballadora, necessitem sindicats forts i units. Aquesta força la dones tu participant a les mobilitzacions convocades, i amb la teva organització i afiliació,  per respondre col·lectivament a les agressions als nostres drets laborals i socials.



Junts som més forts!



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada