31 de juliol del 2013

Signatura de taules salarials del "XI Convenio de asistencia y educación Infantil Estatal 2012 - 2013"



El passat dimecres 18 de juliol de 2013 la Federació d'Ensenyament de CCOO estatal ha signat les taules salarials de 2012 i 2013 del XI Conveni Col·lectiu de Centres d'Assistència i Educació Infantil corresponents a l'annex II i a l'annex II bis d'educació infantil que abasten l'àmplia majoria dels centres. L'acord de manteniment salarial també ha estat subscrit pels sindicats FETE-UGT, USOC i FSIE i les patronals ACADE, CECE, CECEI, EyG i FCIC
Les parts signatàries tenint en compte la situació d'extrema crisi que travessa el sector, han acceptat els següents acords:

• S'acorda el manteniment salarial per als anys 2012 i 2013. Les taules salarials són les contemplades en l'annex II i en l'annex II *bis. 
• Per als treballadors dels Centres d'Obres Socials, pròpies de caràcter docent sense finalitats lucratives i Caixes d'Estalvis, així com, per als mestres de les Unitats Concertades d'Educació Infantil (2º Cicle) corresponents a l'annex III, s'establirà un període de negociació per a la revisió salarial que començarà amb data dimecres, 2 d'octubre.
• Les parts es comprometen a negociar abans del 8 de novembre noves solucions dins d'aquest Conveni, que contribueixin a millorar la situació del sector i ajudar al manteniment dels llocs de treball. En aquest sentit CCOO ja havia proposat anteriorment desenvolupar un acord per a la sostenibilitat de l'ocupació en el sector.
• També es comprometen a reunir-se de forma monogràfica per estudiar un pla d'acció contra aquells centres que estan realitzant una competència deslleial als centres recollits en l'àmbit funcional del present conveni.

Des de CCOO considerem que donades les circumstàncies el manteniment salarial és la mesura més acceptable de les propostes presentades,ja que la proposta de la Patronal era reduí el salari a les educadores infantil,eliminar el complement específic .

D’aquesta forma s’ha garantint les taules salarials per 2012 i 2013 i possibilitant el manteniment de l'ocupació,tenint en compte a més que l'àmbit temporal del XI Conveni Col·lectiu de Centres d'Assistència i Educació Infantil és fins al 31 desembre de 2013

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada