31 de juliol del 2013

UEC: CCOO I FAPAC presenten queixa al Síndic de Greuges per la pèrdua d'atenció educativa a l'alumnat més vulnerable

CCOO I FAPAC presenten queixa al Síndic de Greuges per la pèrdua d'atenció educativa a l'alumnat amb discapacitat i a l'alumnat amb inadaptació al medi escolar i risc d'exclusió social.

La Federació d'Educació de CCOO de Catalunya i la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) presentaran demà dimarts, 30 de juliol, una queixa al Síndic de Greuges per posar en el seu coneixement que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya empitjorarà l'atenció educativa a l'alumnat amb discapacitat i a l'alumnat amb inadaptació al medi escolar i risc d'exclusió social.


Des de la Federació d'Educació de CCOO i la FAPAC considerem que aquests drets de l'alumnat més sensible del nostre sistema educatiu no es garanteixen per la reducció d'un 10'5% tant del pressupost destinat al personal vetllador, com del destinat al finançament de les Unitats d'Escolarització Compartida (UEC).


Aquestes noves retallades s'afegeixen a les d'anteriors cursos, com la reducció del personal docent de cadascuna de les Unitats de Suport a l'Educació Especial (USEE) de Secundària en un 25%, la reducció de les hores de preparació i l'increment de les hores d'atenció directa del personal Educador d'Educació Especial de les USEE, o la no cobertura de les reduccions de jornada del personal Auxiliar i Educador d'Educació Especial.




Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada