19 de setembre del 2013

INTERACTUEM Un projecte educatiu interessant per treballar l'Educació pel Desenvolupament dins l'aula.

Des de les CCOO, organització sindical amb projecció internacional, volem que, davant la universalització de destrucció de la democràcia, siguin els drets de la ciutadania els que estiguin universalitzats.


Els anys 90 vàrem elaborar el material didàctic “El nostre món és un projecte solidari” (E1998), traduït al català, el gallec i l’euskera, en el qual hi va participar i experimentar, dins l'aula,  el professorat d'onze comunitats autònomes. Va ser un treball conjunt de les Fundacions Pau i Solidaritat i les Federacions d'Ensenyament de CCOO del País Valencià, Catalunya, Euskadi i Galícia. Aquest projecte ha tingut continuïtat gràcies a la tasca que s'ha dut a terme des de la Fundació Pau i Solidaritat del País Valencià, la qual ha anat elaborant  nous materials didàctics, com el de “Mou-te en drets“ (2007), que van tenir una molt bona rebuda  per part del professorat català. La seva difusió i formació va ser un projecte de la Fundació Pau i Solidaritat de Catalunya que va permetre la seva edició i la  Federació d'Ensenyament de Catalunya va fer-ne la presentació als centres docents.

Les Fundacions Pau i Solidaritat treballem en l'àmbit educatiu perquè entenem que per evitar el desmantellament del Benestar Social, construït amb les nostres reivindicacions al llarg dels anys, l'escola és l'escenari en el què la ciutadania pot interioritzar els valors de la solidaritat, la pau i la cooperació. Valors que permet als ciutadans i ciutadanes actuar en la construcció d'una societat de superació de les desigualtats, i de foment de la justícia i la solidaritat. Creiem que el professorat és l'autèntic motor del desenvolupament de la conscienciació de l'alumnat.
A partir d'aquestes premisses, les Fundacions Pau i Solidaritat del País Valencià, Catalunya i Euskadi, conjuntament amb les Federacions d'Ensenyament del País Valencià i Euskadi i la Federació d'Educació de Catalunya de CCOO, hem posat en marxa el projecte INTERACTUEM, projecte d'educació pel desenvolupament a Primària, Secundària i Formació Professional, que es durà a terme el curs escolar 2013-2014 a les tres comunitats autònomes.       

Aquest projecte aporta recursos didàctics que portarem als centres d'educació infantil, primària, secundària – ESO, Batxillerat i FP- i també als centres de formació d'adults. Són uns materials de qualitat adaptats als diferents nivells educatius. Són experimentats, avaluats i actualitzats de manera constant i utilitzen eines didàctiques innovadores, com ara les noves TIC. Aquests recursos es poden consultar a la web www.interactuem.org. El projecte està finançat per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament (AECID).




Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada