19 de setembre del 2013

Vaga a Les Illes: Més enllà de les llengües, drets laborals i educatius

Més enllà de les llengües, drets laborals i educatius

Diari de Mallorca, 14 de setembre de 2013 (+)



Secretari general de la Federació d´Ensenyament de CC OO Balears




Toni Baos


El clima de crispació i enfrontament amb el qual el Govern treballa des del primer dia de la seva legislatura, és fruit d´una única bala a "cost zero" disparada a la diana de la cohesió social que proporciona l´equilibri de les llengües. Cerca provocar el més antic dels conflictes: la guerra entre cultures. La guerra constructora i destructora de fronteres amb la línia més prima que existeix entre la llibertat d´un i l´acabament de la de l´altre. La més vulnerable i sensible, perquè pertany a l´ànima del que som.

I sí, la Federació d´Ensenyament de CC OO participa activament en aquest conflicte a cor obert i tenim clar el que defensam aquí i a la resta món: la cultura d´un territori i la llengua que la representa, és un dret individual i col·lectiu a defensar i protegir sempre, i a tots els llocs.

Però noltros, encara que podem moure i remoure consciències, no tenim capacitat de legislar. Som un sindicat de treballadors i treballadores de tots els sectors i, com a tal, tenim una tasca ben concreta i encomanada. La de defensar els drets dels treballadors i treballadores als que representam.


Afrontam aquesta lluita encoratjats per l´empenta de tot un sector educatiu ben preparat, al que hem procurat aportar la força que tenim i els recursos dels quals disposam. Estem convençuts de què la nostra escolta acurada i sincera a les demandes dels companys i companyes estan reflectides dins els objectius de la mateixa convocatòria. Hem sabut entre tots i totes organitzar-nos per aportar a aquesta lluita el seny d´aquells que n´han fet unes quantes abans que noltros i a altres indrets. Anam ben conscients que som un exemple de cohesió i unitat per a la resta de la societat i per això hem d´aportar el que s´espera de nosaltres sabent que aquesta lluita formarà part de la nostra història.


Per aquesta vaga les murades a enderrocar són: que la Conselleria aixequi la sanció als directors de Menorca i es puguin incorporar immediatament als seus respectius centres; la negociació del calendari d´aplicació del TIL per les seves conseqüències laborals, i la recuperació de les injustes retallades i del personal docent. Això suposaria abaixar el nombre d´alumnes per classe per poder estar en disposició d´iniciar una veritable lluita contra el fracàs escolar que a la nostra comunitat és de les més altes de la comunitat europea.


La federació no pot permetre que una vaga d´aquestes característiques i envergadura sigui convertida en una interessada lluita ideològica de postures irreconciliables davant les llunyanes eleccions autonòmiques. Els treballadors i treballadores de l´ensenyament de la federació volem arribar més enllà de la pròpia vaga indefinida del 16S, i més enllà de l´inutil i hostil decret. I és que més enllà, ens espera la lluita contra la mercantilista i segregadora llei orgànica LOMCE i el seu sancionador i castrador estatut docent.




Toni Baos al Parlament de les Illes




Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada