10 de juny del 2013

Informació sobre la Mesa General de la Funció Pública del 6 de juny de 2013

MESA GENERAL 6J DE 2013:


MANCA DE RESPECTE I PRESA DE PÈL

El Govern: coratge i fermesa només contra els empleats públics.

Per uns pressupostos socials. No ens fiqueu la mà a la butxaca!

El Govern: coratge i fermesa només contra els empleats públics. 
  • La suposada “minimització” de l’impacte de la retallada de la paga és un insult a la intel•ligència: només l’1% cobraran la paga. Una almoina per fer propaganda i demagògia davant de la ciutadania. 
  • El Govern ha d’aturar aquest acarnissament contra els empletas públics


Després d’haver escoltat per TV3 que no s’aplicaria la retallada de la paga extra a 6.000 empleades i empleats públics, sense que per part de Funció Pública se’ns hagués informat de res, els representants del personal, vam anar a la Mesa General el passat 6 de juny.

La representació de la Funció Pública ens passa un full en blanc sense capçalera ni explicació, amb un quadre amb un determinat contingut que hem d’endevinar.


Dels 6.000 treballadors que havien de cobrar la paga d’estiu sencera, resulta que només la cobraran 1.945 persones. En una columna que posa "Total exclòs parcialment" hi ha una relació numèrica de personal per departaments, que suma un total de 3.029 persones que, segons podem concloure CCOO, són les que, si se’ls apliqués la retallada de la paga quedarien per sota dels 18.068,41€. En aquest cas se’ls compensarà la pèrdua fins a aquest import. Per exemple, a una persona que amb la retallada de la paga cobraria 18.000€, anuals bruts, se li afegirien els 68,41€ restants per tal que no quedés per sota del doble del salari mínim interprofessional (18.068,41€).
Pel que fa al personal interí (amb el 15% retallat), es farà el càlcul com si cobressin el 100%. Si aquest càlcul passa dels 18.068,41€, se’ls descomptarà una paga sencera (o la part proporcional fins arribar als 18.068,41€), en canvi, si no arriben als 18.068’41€, cobraran la paga sencera. Tot això, insistim, són les dades que ens passa la Funció Pública.

La Funció Pública ha passat sistemàticament de totes les alternatives a la retallada de sou del personal, que hem presentat tant CCOO com la resta de sindicats de la Mesa General.


CCOO vam proposar entre d’altres mesures:
- La retirada de l’11% de dedicació exclusiva de caps de Servei cap a munt.
- La reducció d’alts càrrecs i càrrecs de confiança i les seves despeses salarials i de representació. En un any han augmentat 80 directius, mentre que ha disminuït la plantilla en 5.519 treballador@s.
- La recuperació de l’impost de successions i donacions (uns 700 milions que pagaria poca gent amb molts diners).
- Renegociació del deute amb entitats d’estalvi i empreses que han fet infraestructures (estan pagant uns interessos amb un promig del 5’18%, quan el tipus del BCE és del 0’5%).
- Adequació del què paguen de lloguer, al preu actual del mercat i utilització dels locals propis que ara tenen tancats.
- Que no s’externalitzin serveis que poden ser perfectament assumits pels empleats i empleades públiques.

Seguidament se’ns lliura un full, també sense capçalera, amb un seguit de propostes de flexibilitat de la Funció Pública, que d’una banda parla d’una flexibilització en la utilització de determinats drets que ja tenim, també restringeixen i minven d’altres. CCOO responem que volem negociar i aportar més propostes (lliurades fa temps a Funció Pública).
El dia 11 hi ha Mesa General de la Funció Pública per fer les aportacions de la part social pel que fa a la flexibilització horària i les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar.

CCOO fem una valoració totalment negativa i de manca de respecte cap a la part social, en una Mesa General de “negociació” on no es va “negociar” res. Funció Pública només va cobrir el tràmit d’informació a la part social, de la retallada, amb la impossibilitat de canviar ni una coma, i mantenint insistentment que era un acord de govern i que s’aplicaria, malgrat la nostra total oposició.

I CONTRA LES RETALLADES DELS SERVEIS PÚBLICS (+)


Temes relacionats:






Per uns pressupostos socials. No ens fiqueu la mà a la butxaca!

13 de juny a les 18 hores a Plaça Sant Jaume de BCN




Cridem a manifestar la nostra protesta, 

13 de juny a les 18 hores a Plaça Sant Jaume de BCN


















Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada