12 de juny del 2013

ELS SINDICATS DE LA MESA GENERAL DE LA FUNCIÓ PÚBLICA ES CONCENTREN DAVANT DEL DEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ


Dimecres 12 de juny: concentració de delegats i delegades sindicals davant la seu del Departament d'Empresa i Ocupació. Imatges:






 



Relacionat:


Reunió de la Mesa General de la Funció Pública: inflexibilitat del Govern


Ahir dimarts, 11 de juny, es va reunir la Mesa General de Negociació de l'Empleat Públic de l'Administració de la Generalitat. El representants dels sindicats han plantejat continuar amb la negociació de les retribucions per aquest any 2013. L'Administració ha donat per tancat aquest tema i ha plantejat negociar les mesures de flexibilitat horària i de conciliació de la vida laboral i personal que havia presentat en la reunió anterior.

Les organitzacions sindicals presents a la Mesa General, de manera conjunta, han plantejat la necessitat de negociar aquestes mesures en el marc d'un debat global sobre la situació financera de la Generalitat i la futura Llei de Pressupostos de la Generalitat, exigint la retirada de la retallada en la paga prevista per als mesos de juliol i desembre.

Davant la incapacitat dels representants del Govern a la Mesa, d'afrontar una autèntica negociació, els sindicats CCOO, IAC i UGT romanen reunits a la Mesa a l'espera de la presència de la vicepresidenta de la Generalitat, senyora Joana Ortega, amb l'objectiu d'abordar un veritable procés de negociació.

Avui dimecres a les 13'00h hi haurà una concentració de delegats i delegades davant la seu del Departament d'Empresa i Ocupació (c/Sepúlveda, 148-150, Barcelona), per exigir al govern de la Generalitat la retirada de l'acord de govern de supressió d'una paga i la negociació de mesures de flexibilització de l'horari i de conciliació de la vida laboral i familiar.

---------------------------

  1. Els sindicats de la funció pública es tanquen a la Conselleria d'Empresa fins reunir-se amb Ortega. EuropaPress. Foto Europapress
  2. Representants sindicals es tanquen al departament d'Empresa fins que Ortega es reuneixi amb ells. Triangle

----------------------------

TANCAMENT DE LA PART SOCIAL DE LA MESA GENERAL D’EMPLEATS PÚBLICS

Ahir es va celebrar la reunió de la Mesa General amb un únic punt de l’ordre del dia: proposta de mesures de flexibilització i conciliació de la vida laboral i familiar.
La part social hem fet una prèvia, demanant parlar de les retribucions. Hem manifestat que des del mes de febrer estem esperant que se’ns proporcionin les dades econòmiques per veure quines alternatives hi ha a la retallada de la paga dels treballador@s. Estem al mes de juny i encara no ens les han donat.
CCOO manifestem que no estem d’acord amb la retallada i que el personal no pot aguantar més la devallada econòmica que està patint. Demanem que no tiri endavant la decisió de retallar la paga i parlar de les possibles alternatives quan tinguem les dades numériques de les despeses i els ingressos.
Funció Pública ens diu que és una decisió que no té volta enrere i afegeix que aquest tema ja està esgotat i que hem de passar a parlar de les propostes de flexibilitat. La part social contestem que a la negociació cinc de les 10 propostes són per portar-les a la mesa sectorial.
Funció Pública va decidir portar aquest tema com a un tot, juntament amb la retallada de la paga sabent que això impossibilitaria l’acord. Així podien pressionar la part social i intentar “un canvi de cromos”: la retallada de la paga a canvi de la flexibilització de la jornada.
CCOO manifestem que estem farts de la manca de respecte que Funció Pública demostra cap els treballadors i els seus representants. La part social demana a la Funció Pública que deixi de ser paternalista retallant la paga per un costat i després donant escorrialles perquè es “preocupen” pels seus treballadors i treballadores.
CCOO avisem que el punt 1. de les propostes de flexibilització és un gran pas enrere per a la major part dels treballadors de la Generalitat, ja que desapareixen els dos dies mensuals d’indisposició, cobrant el 100%, a canvi de les 30 hores que volen implantar.
CCOO i la resta de sindicats demanem una autèntica negociació per garantir els drets dels empleats i empleades públiques.
La Secretària General diu que el tema de la paga ja està tancat i nosaltres diem que en volem parlar. Afegim que no ens mourem de la Mesa General fins que vingui la vicepresidenta, Sra. Joana Ortega a parlar amb nosaltres, ja que els representants de l’Administració no tenen capacitat per negociar res més.
És per aquest motiu que CCOO, CATAC i UGT romanem tancats a la Mesa General el temps que calgui, en el Departament de Treball, fins que parlem amb la Sra. Joana Ortega.
Estem farts de la prepotència de la Funció Pública i no tolerarem més pèrdues de temps.

JA N’HI HA PROU!!! 

Demà, dia 13, a les 18h tots a la Pça. Sant Jaume per manifestar-nos contra les retallades dels serveis públics, les privatitzacions i els pressupostos antisocials.

NO ENS ATURAREM!!!
NO ENS ATURARAN!!!

-------------------------------------

11J: Administració s'aixeca de la Mesa. Representants esperant a Joana Ortega que vingui a negociar (+)











Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada