12 de juny del 2013

11J: Administració s'aixeca de la Mesa. Representants esperant a Joana Ortega que vingui a negociar

ELS REPRESENTANTS DELS SINDICATS ES MANTENEN A LA MESA GENERAL DE LA FUNCIÓ PÚBLICA INDEFINIDAMENT FINS QUE S'INCORPORI A LA REUNIÓ LA VICEPRESIDENTA ORTEGA 

 En la reunió mantinguda aquest matí a la Mesa General de la Funció Pública, els representants de l'administració no han facilitat cap informació, ni cap dada, ni han lliurat cap document o paper als representants dels treballadors. 

L'administració està enrocada en imposar una retallada que avui està portant de manera unilateral a acord de Govern, sense donar oportunitat a una negociació real a la Mesa General de la Funció Pública. L'administració ha decidit aixecar-se de la Mesa una vegada ha escoltat, de la part sindical, la necessitat que la Vicepresidenta Joana Ortega participés de la reunió. 

 Els delegats i les delegades dels sindicats representats a la Mesa han decidit mantenir-se reunits de manera indefinida fins que la Vicepresidenta Ortega participi a la reunió. En aquests moments l'estan esperant. 







TANCAMENT DELS SINDICATS A LA MESA GENERAL D’EMPLEATS PÚBLICS
PDF (+)

Dimarts 11 de juny es va celebrar la reunió de la Mesa General amb un únic punt de l’ordre del dia: proposta de mesures de flexibilització i conciliació de la vida laboral i familiar.

La part social hem fet una prèvia, demanant parlar de les retribucions. Hem manifestat que des del mes de febrer estem esperant que se’ns proporcionin les dades econòmiques per veure quines alternatives hi ha a la retallada de la paga dels treballadors/es. Hores d’ara encara no tenim cap dels document que estem exigim.

CCOO manifestem que no estem d’acord amb la retallada i que el personal no pot aguantar més la davallada econòmica que està patint. Demanem que aturi la retallada de la paga i negociar les possibles alternatives, quan tinguem les dades numèriques de les despeses i els ingressos, quan es tinguin els projectes dels pressupostos.

Funció Pública ens comunica que és una decisió que no té volta enrere i afegeix que aquest tema ja està esgotat i que hem de passar a parlar de les propostes de flexibilitat i conciliació. La part social contestem que a la negociació dels cinc de les 10 propostes de flexibilitat i conciliació són per portar-les a les respectives meses sectorials. Funció Pública va decidir portar aquestes propostes com a un tot, juntament amb la retallada de la paga, sabent que això impossibilitaria l’acord. Un xantatge absurd, amb almoines i engrunes: volen pressionar la part social i intentar “un canvi de cromos”: la retallada de la paga a canvi de la flexibilització de la jornada. 

CCOO manifestem que estem farts de la manca de respecte que Funció Pública demostra una vegada més amb els treballadors i els seus representats. La part social demana a l’Administració que deixi de ser paternalista quan manifesta que vol “beneficar” els seus treballadors i treballadores. Els treballadors no volen ni xantages ni retallades ni almoines: volen que no se’ls retalli de nou la paga, que es negociï com recuperar la paga retallada l’any 2012, no perdre llocs de treball… VOLEN MANTENIR DRETS, i no beneficència!

CCOO avisem que el punt 1er. de les propostes de flexibilització i conciliació és un gran pas enrere per a la major part dels treballadors de la Generalitat, ja que desapareixen els dos dies mensuals d’indisposició, cobrant el 100%, a canvi de les 30 hores que volen implantar.

CCOO i la resta de sindicats demanem una autèntica negociació per garantir els drets dels empleats i empleades públiques.

La Secretària General vol donar per tancat el tema retributiu. Els sindicats ens hi oposem amb rotunditat. Li comuniquem que no ens mourem de la Mesa General fins que vingui la vicepresidenta, Sra. Joana Ortega, a negociar amb nosaltres, ja que els representants de l’Administració no tenen capacitat per “negociar” res més. A continuació els representants de l’Administració s’han aixecat i han abandonat la Mesa.

CCOO, CATAC i UGT continuarem indefinidament a la Mesa General el temps que calgui fins que vingui la Sra. Joana Ortega per a una veritable negociació amb els i les representants de lss empleades i empleats públics.

Estem farts de la prepotència de la Funció Pública i no tolerarem més pèrdues de temps

JA N’HI HA PROU!!!

Dimecres 13 de juny, a les 18h tots a la Pça. Sant Jaume per manifestar-nos contra les retallades dels serveis públics, les privatitzacions i els pressupostos antisocials.

  • NO ENS ATURAREM!!! 
  • NO ENS ATURARAN!!!
PDF (+)





Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada