13 de juny del 2013

Els sindicats continuem tancats indefinidament a la Mesa General dels Empleats Públics, esperant a Joana Ortega



  • Continua el tancament dels delegats i delegades sindicals de la Mesa general a la seu del Departament d'Ocupació, iniciat el passat 11 de juny, a l’espera que la vicepresidenta del Govern i presidenta de la taula, Joana Ortega s'hi personi i s’avingui a negociar.
  • El Govern menteix quan afirma que els sindicats no volem aprovar aquestes millores i que intenta traspassar-nos la culpa




Fa 48 hores que els delegats i delegades de la Mesa General de la Funció Pública romanen tancats a Empresa i Ocupació a l'espera de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega

Els delegats i delegades de la UGT, CCOO i IAC presents a la Mesa General de Negociació de l’Administració de la Generalitat continuen tancats a les dependències del departament d’Empresa i Ocupació del carrer Sepúlveda, a l’espera que la vicepresidenta del govern i presidenta de la taula, Joana Ortega s'hi personi i s’avingui a negociar.
El tancament va iniciar-se ahir al migdia i continuarà, com a mínim, fins demà a les 18 hores, quan tindrà lloc la concentració d'empleats públics convocada per la Plataforma Sindical Unitària a la Plaaç Sant Jaume per exigir uns pressupostos socials i en contra de les retallades salarials.

CCOO, UGT i IAC denunciem que el Govern intenta dividir el personal de la Generalitat i enfrontar-li als sindicats. En aquest sentit, el Govern ha publicat a ATRI (la Intranet de la Generalitat) una nota informativa que acusa els sindicats d'impedir que s'apliquin millores de flexibilitats. 

Paradoxalment, en aquest comunicat el Govern admet la seva manca de polítiques actives vers la funció pública i reconeix que les mesures estaven proposades des de fa temps pels sindicats (no pas per ells).

Per tant, denunciem que el Govern menteix quan afirma que els sindicats no volem aprovar aquestes millores i que intenta traspassar-nos la culpa, quan han estat ells els que sempre han donat un NO per resposta i ni tan sols s'ha preocupat de les mesures proposades, algunes d'elles plantejades pels sindicats des de fa un any.

Tanmateix, en cas de ser cert el que diu el Govern i els sindicats no volguéssim aplicar les mesures del Govern, tampoc caldria aplicar la retallada de la paga extra, que el govern sí ha fet unilateralment.









Imatges de l'11 de juny

https://picasaweb.google.com/118121830037742929106/MesaSectorial11DeJuny2013?feat=flashalbum#5888159844709501602

Imatges del 12 de juny

https://picasaweb.google.com/109222174909971545902/2nDiaDeTancadaDelsSindicatsTancatsALaMesa#5888598766066570706
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



Reunió de la Mesa General de la Funció Pública: inflexibilitat del Govern

Els sindicats de la Mesa General de la Funció Pública es concentren davant del Departament d'Empresa i Ocupació


Ahir dimarts, 11 de juny, es va reunir la Mesa General de Negociació de l'Empleat Públic de l'Administració de la Generalitat. El representants dels sindicats han plantejat continuar amb la negociació de les retribucions per aquest any 2013. L'Administració ha donat per tancat aquest tema i ha plantejat negociar les mesures de flexibilitat horària i de conciliació de la vida laboral i personal que havia presentat en la reunió anterior. 

Les organitzacions sindicals presents a la Mesa General, de manera conjunta, han plantejat la necessitat de negociar aquestes mesures en el marc d'un debat global sobre la situació financera de la Generalitat i la futura Llei de Pressupostos de la Generalitat, exigint la retirada de la retallada en la paga prevista per als mesos de juliol i desembre. 

Davant la incapacitat dels representants del Govern a la Mesa, d'afrontar una autèntica negociació, els sindicats CCOO, IAC i UGT romanen reunits a la Mesa a l'espera de la presència de la vicepresidenta de la Generalitat, senyora Joana Ortega, amb l'objectiu d'abordar un veritable procés de negociació. 

Avui dimecres a les 13'00h hi haurà una concentració de delegats i delegades davant la seu del Departament d'Empresa i Ocupació (c/Sepúlveda, 148-150, Barcelona), per exigir al govern de la Generalitat la retirada de l'acord de govern de supressió d'una paga i la negociació de mesures de flexibilització de l'horari i de conciliació de la vida laboral i familiar. 







Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada