6 de juny del 2013

El MUCE aconsegueix un front comú al Parlament per demanar la retirada de la llei Wert

El #MUCE promou que el Parlament català es pronunciï contra la LOMCE


Format PDF del comunicat (+)




CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, CUP i el MUCE fan front comú al Parlament per demanar la retirada de la llei Wert


CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP s'han unit aquest dijous 6 de juny al Parlament per presentar una proposta de resolució per demanar que la cambra catalana insti al govern espanyol a "retirar la LOMCE" que impulsa el ministre d'Educació, José Ignacio Wert. La proposta de resolució també demana "defensar les bases inclusives del model d'escola catalana definides en el nostre ordenament jurídic". Aquest document es per debatre i votar al Parlament. 


La iniciativa d’aquesta proposta de resolució va sorgir del Moviment Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), moviment que aglutina la comunitat educativa de Catalunya. El passat 13 de març el MUCE va presentar en seu parlamentària el text que posteriroment els partits han consensuat i assumit. 
El text recull els arguments contra la LOMCE que la comunitat educativa ve al•legant per mostrar-se contrària a la llei Wert, i acaba demanant que el Govern de la Generalitat insti a l'executiu espanyol a "procedir a la retirada del Projecte de Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Ecucativa (LOMCE), i a defensar les bases inclusives del model d'escola catalana definides en el nostre ordenament jurídic”. 
Els partits han presentat el document acompanyats per representants del MUCE, i després tots han volgut parlar de la seva sintonia a l'hora de defensar el model educatiu català i voler "evitar" que la LOMCE s'acabi aplicant. 
La reunió preparatòria per anar al Congrés
Els grups polítics, a més, es reuniran aquest divendres a la tarda per començar a "treballar i coordinar" la presentació d'esmenes contra la LOMCE al Congrés de forma conjunta.





Premsa


  • Primer pas tangible de Catalunya contra la Llei Wert


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada