21 de maig del 2013

CCOO diu no a aquest decret "de plantilles"

CCOO DIU NO A AQUEST PROJECTE DE DECRET “DE PLANTILLES”



  • Aquest projecte de Decret no es pot considerar “de plantilles”, ja que no fixa quina és la plantilla mínima dels centres i deixa total discrecionalitat al Departament per fixar el nombre de docents en cada centre educatiu públic.



Cal assegurar una plantilla mínima suficient i acordar-la a la Mesa



CCOO volem negociar tota mesura que pugui significar una millora de l’educació pública. Però ho volem fer a partir de propostes concretes.



CCOO demanem al Departament que concreti les plantilles mínimes per centre, descarti qualsevol nova pèrdua de plantilla i solucioni la cobertura de de les substitucions del professorat  des del primer dia, amb contractacions al 100% de jornada i salari: cal assegurar llocs de treball suficients als centres públics.



CCOO no acceptem que hi hagi una proposta sense condicions ni controls (Consell escolar, representació legal dels treballadors/es...) de la direcció. Tampoc que la decisió sobre la plantilla mínima recaigui en la disponibilitat pressupostària del Departament. No acceptarem plantilles insuficients ni desequilibrades, que puguin posar en qüestió el principi d'igualtat ni de pluralitat ni de qualitat.



Provisió de places



Pel que fa al procediment de provisió de places, l'esborrany presentat desenvolupa preceptes de la LEC que CCOO vam rebutjar i els entenem contraris a l'autonomia de centres i a la necessària pluralitat de l'educació pública, ja que confereixen a la persona directora del centre competències excessives i desequilibrades. El decret no opera en favor de l'autonomia del centre sinó de la concentració de decisions en la direcció.



La provisió de places que preveu el decret té excessives i innecessàries modalitats: no cal tanta burocràcia. Ja hi vam estar en contra quan es va trametre la LEC i seguim en la mateixa posició



El canvi en la provisió requeriria noves regulacions de la formació contínua, l'avaluació, les zones educatives i la promoció professional, les quals no estan previstes.



Currículum



Tampoc no hi ha certesa respecte el contingut del currículum, ja que la LOMCE entra al Congrés el dia 10 de maig. Cal recordar que el MEC seria responsable de la majoria del currículum.




  • Per tot això considerem inoportuna aquesta regulació que ens proposa el Departament.



Negociacions



En els últims 3 anys s’han reduït la plantilla un mínim de 6.000 docents, s’han incrementat les hores lectives del professorat, i no es cobreixen les substitucions des del 1r dia ni amb el 100% de retribucions. En aquest context, CCOO rebutgem aquest projecte de decret i condiciona qualsevol acord a l’acceptació per part del Departament de l’actualització i adaptació de l’Acord de Plantilles de l’any 1995 ampliat el 2005, signats amb CCOO. Cal aturar les retallades i redreçar la situació.



CCOO instem al Departament d'Ensenyament a que negociï amb la representació legal dels treballadors un model de gestió i control respectuós també amb l'autonomia dels centres i el dret de la comunitat educativa a intervenir en la gestió i el control dels centres educatius.



CCOO reiterem la nostra disposició a una negociació real que ajudi a millorar l’educació pública i de qualitat que Catalunya necessita, no a desmuntar sense alternatives de futur algunes de les millors virtuts del sistema actual.



CCOO continuarem a la Mesa Sectorial negociant article per article la proposta, per provar  d’eliminar allò més tòxic i perjudicial del seu redactat.



CCOO convocarem al professorat per a debatre sobre el projecte i el desenvolupament de la “negociació”, i ens comprometem a mantenir-vos informats pels diferents canals disponibles del que allí s’hi digui.



Temes relacionats:







Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada