20 d’abril de 2013

CCOO defensarem la vigència i la continuïtat dels criteris que va acordar amb l'Administració per ordenar la borsa de treball per serveis prestats

CCOO defensarem la vigència i la continuïtat dels criteris que va acordar amb l'Administració per ordenar la borsa de treball per serveis prestats 


NOVETAT: el 19 d'abril el Departament ha enviat als sindicats amb representació a la Mesa sectorial el primer "Esborrany de Decret de plantilles i provisió de llocs docents"  

El Departament convoca el 2 de maig Mesa Sectorial per tractar aquest esborrany:


Us convoco, a la reunió de la Mesa Sectorial de negociació del personal docent no universitari en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, que s’ha de celebrar:

Dia: 2 de maig de 2013
Hora: 11:00 h
Lloc: Sala 203 – Edifici Annex – Seu del Departament d’Ensenyament (Via Augusta 202-226 de Barcelona).

Ordre del dia:

1.- Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta 04/2013 Ordinària corresponent a la sessió del dia 3 d’abril de 2013 (document annex).

2.- Esborrany de Decret de plantilles i provisió de llocs docents (document annex).

3.- Torn obert de paraules.
PDF (+)

  • CCOO continuarem lluitant per mantenir els drets del professorat interí i substitut recollits als acords signats pel nostre sindicat en 1995 i 2005

Amb aquests acords de fa 18 anys, CCOO vam aconseguir que l’ordenació de les llistes de professorat interí i substitut es fes per serveis prestats, i continuarem lluitant i defensant davant l’Administració la vigència i la continuïtat dels criteris que van acordar conjuntament en el seu moment. 

CCOO fem una crida a la resta de sindicats a treballar, de manera unitària i conjunta, en la defensa de la vigència i continuïtat dels criteris amb els quals es confecciona i s’ordena la borsa de treball.


Fem memòria: 

• L’any 1995 CCOO vam signar l’Acord de Plantilles que va establir els criteris d’ordenació de la borsa per serveis prestats.

• CCOO defensarem la vigència i la continuïtat de l’Acord que vam signar el 1995: la baremació i ordenació de la borsa per serveis prestats a l’ensenyament públic. Cal recordar que la signatura d’aquests acords va comportat que CCOO fóra durament criticada pels alguns dels sindicats no signants. Com també ho vam ser per la signatura de l’Acord d’Estabilitat de 2005 que, en els darrers 7 anys, ha garantit molts llocs de treball a molts interins i interines i que ha permès a molts altres accedir a una plaça fixa. Malgrat això, avui tothom hem de fer pinya en la seva defensa.

El nostre compromís: 

• CCOO convocarem el professorat interí i substitut a assemblees informatives i de debat sobre què ha significat aquest Acord (i les successives actualitzacions), així com els canvis que el Departament pretén imposar per l’aplicació de la LEC vigent.

• CCOO reiterem el nostre compromís de continuar pressionant l’Administració per aconseguir la seva rectificació en aquest intent barroer de castigar encara més el col•lectiu d’interins/es i substituts/es, del qual hem tingut coneixement pels mitjans de comunicació. 


Cal la màxima unitat d’acció sindical: 

• CCOO creiem que, la unitat d’acció sindical i el compromís en la defensa de les condicions de treball de tothom, són les millors eines per fer front amb èxit a aquest nou intent de canviar radicalment el sistema de provisió de llocs de treball, de baremació de la borsa i de contractació. 


S’ho estan carregant tot: Lluita pels teus drets. Mobilitza’t: 

· CCOO donem suport a la setmana de lluita i de mobilitzacions que s’han convocat unitàriament: 23 d’abril Sant Jordi reivindicatiu, 25 d’abril tancades als centres, manifestacions del diumenge 28 i de l’1 de maig, i us animem a acompanyar-nos i participar-hi de manera activa.