26 d’abril del 2013

Setmana de lluita per l'educació pública: No a les retallades. No a la LOMCE. Del 22 al 28 d'abril



 



























Les escoles bressol participen a la jornada (+)

22 d'abril-28 d'abril: SETMANA DE LLUITA

  • El 23 d’abril, organitzar un Sant Jordi reivindicatiu. #23ASantJordiGroc
  • El 25 d’abril, promoure tancades en centres, espais públics,... organitzant debats, actes diversos... per localitats i amb amplia difusió i ressò mediàtic. #25APrenElTeuCentre
  • El 28 d’abril. Diumenge. Manifestació a Barcelona confluint amb Sanitat i servies públics: a les 11:30 al Pg. de Gràcia/Aragó (BCN)

  






LA COMUNITAT EDUCATIVA DE CATALUNYA CONVOCA RODA DE PREMSA PER PRESENTAR LA SETMANA DE LLUITA A L’EDUCACIÓ CONTRA LA LOMCE I LES RETALLADES.

El Marc unitari de la comunitat educativa (MUCE) crida a la mobilització de la comunitat educativa de Catalunya en contra dela LOMCE i les retallades a l’Educació pública.

-        La comunitat educativa de Catalunya - MUCE - convoca una roda de premsa, demà divendres 19 d’abril, a les 11 h, a la seu FAPAC (c/Cartagena, 245, àtic 2ª, Barcelona),  per presentar des del MUCE la  convocatòria  de la setmana de lluita a l’educació, del 22 al 28 d’abril,  convocada a tot l’Estat, en defensa de l’educació pública, contra la LOMCE i les retallades.

El principal objectiu del Marc Unitari de la Comunitat Educativa - MUCE és vetllar i  defensar l’educació pública i la seva qualitat, perquè  estimem l’escola pública, per això rebutgem absolutament tant les polítiques de retallades a l’Educació,  com la normativa que vol desplegarla LOMCE.

A Catalunya, tenim un doble motiu per lluitar per l’educació pública, perquè la LOMCE i les retallades, tant de professorat, com de recursos, beques, tancaments d’aules i centres... Per això hem de respondre amb la unitat i força de tota la comunitat Educativa, davant  el  desmantellament al que ens estan abocant les retallades i la LOMCE, perquè si ens ho proposem podem.

SETMANA DE LLUITA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA, del 22 al 28 d’abril


COMUNICAT UNITARI DELS SINDICATS DE L’EDUCACIÓ

Comunicat #MUCE de suport a les mobilitzacions (+)


Els sindicats sotasignats convoquem totes i tots els que treballem a l’escola pública i tota la comunitat educativa a participar en la SETMANA DE LLUITA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA, del 22 al 28 d’abril com també a la VAGA GENERAL D’EDUCACIÓ del dia 9 de maig contra les RETALLADES i la LOMCE.
A totes les retallades que el ministre d’educació i la consellera d’ensenyament ja han infligit a l’educació pública en els cursos passats i els efectes negatius de l’aplicació de la LEC, ara cal afegir-hi l’amenaça d’una nova retallada, d’una magnitud condicionada als pressupostos generals i al dèficit permès, que de produir-se pot ser letal per poder continuar tenint una educació pública de qualitat.
Si a aquesta situació hi afegim la tramitació parlamentària del projecte de llei del ministre Wert, la LOMCE, ens trobem davant del perill d’una educació pública retallada i emmarcada en un sistema educatiu estatal profundament retrògrad i reaccionari, ja que la LOMCE suposa un salt enrere que ens transporta a temps predemocràtics.  
Una nova retallada en els serveis públics pot acabar de desballestar drets tan bàsics com l’educació i la sanitat i tota la resta de serveis públics. És del tot necessari aturar les retallades i fer saber al Govern de l’Estat que volem que retiri la LOMCE de la seva tramitació parlamentària.
Per això convoquem el següent CALENDARI DE MOBILITZACIONS:
#SetmanaGroga
  • SETMANA DE LLUITA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE  CATALUNYA, del 22 al 28 d’abril amb el MUCE.
El 23 d’abril, #23ASantJordiGroc organitzar un Sant Jordi reivindicatiu, amb roses grogues.

- Fer roses grogues amb paper per penjar i per portar a la manifestació.
- Penjar banderoles i samarretes grogues als balcons, escoles...










ç











El 25 d’abril, promoure tancades en centres, espais públics...; amb l’organització de debats, actes diversos..., per localitats i amb àmplia difusió i ressò mediàtic. 

#25APrenElTeuCentre

- Fer roses grogues amb paper per penjar i per portar a la manifestació.
- Penjar banderoles i samarretes grogues als balcons, escoles...


El diumenge 28 d’abril, a les 11:30 al Pg. de Gràcia/Aragó, manifestació a Barcelona que confluirà amb Sanitat a la Plaça de Catalunya. Juntes marxarem fins al Parlament
  • VAGA GENERAL D’EDUCACIÓ el dia 9 de maig contra les RETALLADES i         la LOMCE.       

  • El 9 de maig dijous. VAGA GENERAL D’EDUCACIÓ contra la LOMCE d’àmbit estatal, amb una manifestació. Horari, lloc i itinerari a concretar. Amb el suport del MUCE.

CCOO   USTEC-STE’S   UGT    CGT

Us passem informació de les accions de la setmana de lluita (del 22 al 28 d'abril) contra la LOMCE i les retallades. Aquesta proposta es fa a nivell de tot l'estat, i està convocada unitariament per totes les organitzacions, entitats, MUCE, plataformes i moviments...  

Respecte a la proposta de les tancades a centres fora bó triar un de cada població, perquè tingui el màxim de ressó tant als mitjans de comunicació com a la ciutadania. Altres propostes per fer i visualitzar durant la setmana de lluita: 

- Fer roses grogues amb paper per penjar i per portar a la manifestació.
- Penjar banderoles i samarretes grogues als balcons, escoles...

Com a colofó d'aquesta setmana de lluita, també estem organitzant una gran manifestació a Barcelona, amb una columna específica de tota l'Educació, pel diumenge 28 d'abril, a les 11:30, al Pg. de Gràcia/Aragó. 

Us animem a participar activament en aquesta setmana de lluita contra la LOMCE i les retallades de tota mena.

També, us agraíriem que feu la màxima difusió entre els vostres companys i companyes, famílies i alumnat del vostre centre


MARC UNITARI DE LA COMUNITAT EDUCATIVA

22 d'abril-28 d'abril: SETMANA DE LLUITA

  • El 23 d’abril, organitzar un Sant Jordi reivindicatiu. #23ASantJordiGroc
  • El 25 d’abril, promoure tancades en centres, espais públics,... organitzant debats, actes diversos... per localitats i amb amplia difusió i ressò mediàtic. #25APrenElTeuCentre
  • El diumenge 28 d’abril, a les 11:30 al Pg. de Gràcia/Aragó, manifestació a Barcelona que confluirà amb Sanitat a la Plaça de Catalunya. Juntes marxarem fins al Parlament


  




La FAPAC posa a la vostra disposició aquests cartells perquè els pugueu utilitzar i en feu difusió:




22 d'abril-28 d'abril: SETMANA DE LLUITA

Comunicat del MUCE sobre la trobada de moviments i plataformes de la comunitat educativa de Catalunya (6 d'abril 2013)

TROBADA DE MOVIMENTS I PLATAFORMES DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE CATALUNYA

Amb l’objectiu de millorar i avançar en les mobilitzacions ja iniciades, per establir una millor coordinació i confluència d’accions, dissabte 6 d’abril a l’escola Jovellanos de Barcelona es va celebrar una trobada convocada pel MUCE, en la que van participar entre 150 i 160 persones, majoritàriament representants de Coordinadores, Moviments, Assemblees grogues, i xarxes d’entitats de tot Catalunya (45 plataformes en total).

Propostes majoritàries i acords de la trobada:

1.- Impulsar una setmana de lluita per a l’Educació Pública de Catalunya del 22 al 28 d’abril contra la LOMCE i les RETALLADES.
  • El 23 d’abril, organitzar un Sant Jordi reivindicatiu. 
  • El 25 d’abril, promoure tancades en centres, espais públics,... organitzant debats, actes diversos... per localitats i amb amplia difusió i ressò mediàtic. 
  • El diumenge 28 d’abril, a les 11:30 al Pg. de Gràcia/Aragó, manifestació a Barcelona que confluirà amb Sanitat a la Plaça de Catalunya. Juntes marxarem fins al Parlament

2.- Tornar a trobar-nos el proper dia 4 de maig – espai a concretar- per:

- Valorar les accions realitzades
- Impulsar noves accions coordinades fins a final de curs.
- Establir un sistema de coordinació més estable.

Per a més informació: muce21abril@gmail.com

Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)

 
9 de maig, convocatòria de vaga general a l'educació

La Plataforma Estatal de Defensa de l'Educació Pública (sindicats, Federació de Pares i Mares d'alumnes CEAPA, sindicats d'estudiants) promou pel proper 9 de maig una jornada de vaga general  a tota l’Educació contra la LOMCE. 

En el marc de la unitat d'acció, CCOOeducació promourà aquesta convocatòria unitària de vaga general a Catalunya.


 
ACCIONS EN DEFENSA DE L'EDUCACIÓ PÚBLICA


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada