17 d’abril del 2013

CCOO exigeix al Departament la convocatòria de mesa sectorial per poder negociar el decret de plantilles i provisió de llocs docents (maig 2013)


NOVETAT: el 19 d'abril el Departament ha enviat als sindicats amb representació a la Mesa sectorial el primer "Esborrany de Decret de plantilles i provisió de llocs docents"  


El Departament convoca el 2 de maig Mesa Sectorial per tractar aquest esborrany:

Us convoco, a la reunió de la Mesa Sectorial de negociació del personal docent no universitari en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, que s’ha de celebrar:


Dia: 2 de maig de 2013
Hora: 11:00 h
Lloc: Sala 203 – Edifici Annex – Seu del Departament d’Ensenyament (Via Augusta 202-226 de Barcelona).



Ordre del dia:


1.- Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta 04/2013 Ordinària corresponent a la sessió del dia 3 d’abril de 2013 (document annex).


2.- Esborrany de Decret de plantilles i provisió de llocs docents (document annex).


3.- Torn obert de paraules.



*******************************************

CCOO EXIGEIX AL DEPARTAMENT LA CONVOCATÒRIA DE MESA SECTORIAL PER PODER NEGOCIAR EL DECRET DE PLANTILLES I PROVISIÓ DE LLOCS DOCENTS



  • Demanem al Departament que clarifiqui l’autoria i autenticitat del que sembla ser una quarta versió del decret de provisió de plantilles.

En tot cas CCOO sempre   exigirà que qualsevol canvi  respecti sempre els criteris de publicitat, transparència, igualtat, mèrit i capacitat.

Per a CCOO, la provisió ordinària, que es fa mitjançant el concurs de trasllats ha de ser el sistema majoritari. La provisió específica, que es fa a nomenaments d’estiu, ha de continuar  en els casos que sigui  necessari, tal i com s’ha fet  fins ara (serveis educatius, professorat de presons i aules hospitalàries, llocs singulars, itinerants, inspecció...): a proposta del Departament, dels equips directius o per confirmació al lloc de treball, amb total transparència.

Gestió de la borsa de treball

Cal recordar que a Catalunya les llistes de professorat interí i substitut es fan en funció dels serveis prestats gràcies als acords signats en solitari per CCOO el 1995 i el 2005.

Continuarem lluitant i defensant davant l’Administració la vigència i la continuïtat dels criteris que van acordar conjuntament en el seu moment.

A la resta de l’Estat la nota de les proves d’oposicions i d’altres conceptes són elements decisius en la baremació i configuració de les llistes.

CCOO fem una crida a la resta de sindicats a treballar, de manera  unitària i conjunta, en la defensa de la vigència i continuïtat dels criteris amb els quals es confecciona i s’ordena la borsa de treball.

Breu resum de l’apòcrif esborrany de decret

Parts del contingut de l’apòcrif esborrany ja eren coneguts, i procedeixen de la LEC, del Decret d’Autonomia de Centres i del Decret de Direccions.

Algunes de les mesures ja s’estan aplicant des de fa anys: propostes, confirmacions d’interins, provisionals i funcionaris en practiques per part de  les direccions, així com les avaluacions d’interins i professorat novell.

Cal que les garanties de publicitat, transparència i equitat,  siguin absolutes en tots els processos.

Pel que fa a les novetats,  algunes poden ser susceptibles d’utilització discrecional i arbitrària. Com l’article 22 del capítol 3, que estableix el desplaçament del professorat definitiu o provisional per avaluació negativa de l’acompliment del lloc de treball.

Capítol 4 article 25, els directors podran proposar professorat interí  per places ordinàries amb una antiguitat de 12 mesos, tan per centres ordinaris com específics.

Els directors podran valorar altres mèrits per triar substituts de les llistes de les borses com la nota mitjana del títol, haver superat el procediment selectiu sense obtenir plaça, el coneixement d’altres llengües, la formació acadèmica i permanent, i l’avaluació positiva de l’experiència docent, segons l’article 26 del capítol 4

L’interí haurà de passar un període de prova durant els tres primers mesos de la incorporació que substitueix el sistema d’avaluació actual.

En la disposició addicional primera  de manera ambigua el Departament s’atorga la  possibilitat de definir fins al 50% dels llocs de treball que no són de provisió pel procediment ordinari.

A la tercera disposició addicional és planteja revisar  la situació dels CAEPS.

Cal la màxima unitat d’acció sindical:

CCOO creiem que, la unitat d’acció sindical i el compromís en la defensa de les condicions de treball de tothom, són les millors eines per fer front amb èxit a aquest nou intent de canviar radicalment el sistema de provisió de llocs de treball, de baremació de la borsa i de contractació.

S’ho estan carregant tot: Lluita pels teus drets. Mobilitza’t:

CCOO donem suport a la setmana de lluita i de mobilitzacions que s’han convocat unitàriament: 23 d’abril Sant Jordi reivindicatiu, 25 d’abril tancades als centres, manifestacions del diumenge 28 i de l’1 de maig, i us animem a acompanyar-nos i participar-hi de manera activa.


Versió PDF (+)










Temes relacionats


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada