25 d’abril del 2013

#28A Manifestació ciutadana "Aturem els pressupostos antisocials. Juntes podem!"

Sota el lema Aturem els pressupostos antisocials. Juntes podem!

EL DIUMENGE 28 D'ABRIL, GRAN CONFLUÈNCIA CIUTADANA CONTRA RETALLADES I PRIVATITZACIONS



Convocades per les organitzacions veïnals i tot un seguit de plataformes unitàries sindicals i d'entitats de l'àmbit de l'educació, la sanitat, la funció pública, contra les retallades, i també moviments socials i assemblees de barri, han decidit fer confluir les seves protestes i reivindicacions en una gran manifestació ciutadana a Barcelona, que se celebrarà el proper diumenge 28 d'abril amb el lema: "Aturem els pressupostos antisocials. Juntes podem!".

Els pressupostos de la Generalitat es configuren sota la controvèrsia entre el Govern català i l'Executiu de Madrid al voltant del dèficit que es redueix a una discussió sobre l'abast d'una nova tanda de retallades en la despesa social que, asseguren l'un i l'altre, resulta inevitable. Així doncs, els serveis públics veurien minvar els seus recursos entre 1.800 i 4.400 milions d'euros, segons el grau d'exigència que acabi plantejant l'Estat.

Des de les federacions veïnals, del conjunt del moviment obrer i associatiu, afirmem que aquest escenari és socialment inacceptable. La pobresa colpeja, a Catalunya, prop d'una tercera part de la població. Noves restriccions en recursos educatius, en atenció sanitària, en cultura, en cooperació o en serveis, noves privatitzacions... només poden aprofundir la recessió, incrementar l'atur, augmentar les desigualtats i les agressions mediambientals i fracturar la cohesió social. Un cop més, afirmem que hi ha alternatives que passen per la reestructuració del deute financer, la progressivitat tributària i la lluita contra el frau fiscal.

Les necessitats socials no es poden veure sotmeses a les pretensions dels bancs i lobbys empresarials que ens han dut a aquesta crisi. Per això, fem una crida a la societat civil, plural i solidària, perquè ompli de nou els carrers de Barcelona d'un clam de justícia.

Les diferents convocatòries que organitzen, el dia 28, al matí, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa, la Plataforma pel Dret a la Salut, la Plataforma Sindical Unitària de la funció pública, la Plataforma Prou Retallades, així com diversos altres col·lectius, confluiran, a partir de les seves cites respectives, en unagran manifestació que sortirà a les 12.30 h des de la cantonada del passeig de Gràcia amb la ronda de Sant Pere i baixarà fins al Parc de la Ciutadella, seu del Parlament. Un seguici multicolor, representatiu de totes les “marees”, encapçalarà la manifestació. Una primera filera de dones durà la pancarta unitària, i palesarà així el nostre rebuig a la violència que les retallades pressupostàries representen per als sectors més desprotegits de la societat.






Dia: Diumenge, 28 d'abril de 2013

Columnes a Barcelona:

11.30 h:    Educació, passeig de Gràcia - Aragó
11.30 h:    Sanitat, Balmes - Gran Via (ICS)
11.30 h:    Funció pública, Rambla Catalunya - Diputació (Dept. Economia)
11.30 h:    Universitats, plaça Universitat
11.30 h:    Fòrum Social del Baix Llobregat, Balmes - Rda. Universitat
Manifestació a Barcelona:

 12.30 h: Passeig de Gràcia - Rda. de Sant Pere

muce ccoo

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada