19 de març del 2013

Organitzacions sectorials de CCOO i UGT fan un front comú per desbloquejar la negociació col·lectiva a Catalunya

Les federacions de CCOO i UGT conjuntament amb els responsables d’acció sindical de CCOO de Catalunya  i UGT de Catalunya han mantingut avui una reunió de treball per analitzar conjuntament la situació de paràlisi en la negociació dels convenis col·lectius degut a la pèrdua de ultraactivitat aprovada en la darrera reforma laboral.

Després d’un intens debat, ambdues organitzacions han arribat als acords següents:

- La unitat d’acció sindical és la millor eina per fer front a aquells que volen retallar permanentment drets laboral. En aquest sentit s’acorda constituir àmbits estables de coordinació federatius per ser més efectius.

- Exigir a Foment del Treball Nacional la urgent constitució de la mesa de seguiment de l’AIC, Acord Interprofessional de Catalunya, amb l’objectiu d’analitzar l’actual situació de la negociació col·lectiva a Catalunya.

-Respecte del Govern de la Generalitat de Catalunya, exigir la seva implicació en els casos de bloqueig en els processos de negociació dels convenis col·lectius  per part de les organitzacions empresarials. No és de rebut que qui s’omple la boca parlant del marc de relacions laborals a Catalunya, no faci res per defensar-lo, privant d’aquesta forma de cobertura àmplia de la negociació col·lectiva a tots els sectors industrials i de serveis.

- Durant el mes de maig s’articularà una resposta generalitzada a l’actual situació de la negociació col·lectiva que doni resposta a la paràlisi que pateix .
 

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada