5 de febrer del 2013

El TSJM dóna la raó a CCOO en la demanda que vam presentar reclamant el dret a percebre la paga extra

El TSJM dóna la raó a CCOO en la demanda que vam presentar reclamant el dret a percebre la paga extra

Versió imprimir (+PDF)
  • El Tribunal Superior de Justícia de Madrid  (TSJM) condemna una empresa pública a pagar la part meritada de la paga extraordinària de desembre
  • Primera sentència que reconeix el dret 

    a cobrar l’extra al empleats públics
La demanda presentada per CCOO reclamant la part proporcional de la paga extra que ja estava meritada, ha estat estimada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).


Aquesta  primera victòria jurídica ens fa ser optimistes ja que reconeix allò que CCOO porta mesos reclamant: que els dies meritats de la paga extraordinària fins a l’entrada del RDL s’han d’abonar a tots els treballadors públics. Considerem que aquest criteri del TSJM ha d’aplicar-se a tots els empleats públics de totes les Administracions i emplacem el Govern a reconèixer-lo per evitar la proliferació de demandes col·lectives i individuals.
CCOO entenem que l’eliminació de les pagues extraordinàries i les reduccions salarials concatenades pels treballadors i treballadores públiques no s’ajusten a dret i vulneren el dret de negociació col·lectiva, per la qual cosa seguirem reclamant judicialment contra aquestes mesures.

Però tot i així no podem pensar que l'actual batalla es pot desenvolupar únicament a les sales dels jutjats.
Serà fonamental la resposta del conjunt de treballadors i treballadores dels Serveis Públics a les crides de mobilització unitàries de la Plataforma Sindical Unitària, que s'anunciaran properament.
Davant d'uns Governs i d'unes patronals unides en el seu intent de que la crisi/estafa la paguem el conjunt de la classe treballadora, necessitem sindicats forts i units. Aquesta força la dones tu participant a les mobilitzacions convocades, i amb la teva organització i afiliació,  per respondre col·lectivament a les agressions als nostres drets laborals i socials.

Junts som més forts!



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada