28 de febrer del 2013

Els centres que es mobilitzen en defensa de l'escola, en contra del tancament de centres

Les comunitats educatives es mobilitzen en defensa de l'escola, en contra del tancament de centres


CCOO dóna suport als centres que es mobilitzen per la seva continuïtat




CCOO denuncia que l’aplicació estricta de la LEC deixa la comunitat eductiva sense veu ni vot en la planificació escolar, que es realitza a partir de la voluntat i l’oferta de les empreses privades de l’educació.  D’aquesta manera, la publicació de l’oferta és un element de redistribució de la població escolar en favor de la xarxa privada, que –recordem- no és gratuïta.

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha anunciat a la premsa que el seu Departament té intenció de tancar progressivament 7 escoles, 61 línies de P3 a les escoles públiques i 12 línies de P3 de les escoles concertades de Catalunya el proper curs sense  consultar ni informar les famílies ni el personal educatiu afectat.

CCOO defensa la planificació participada de l’oferta educativa perquè creiem en el valor dels projectes educatius per a la vida, la cultura i l’economia dels pobles i els barris, però sobretot en la importància de tenir projectes educatius coherents i compartits per a cada infant i jove. No es pot tractar la planificació educativa només des del punt de vista numèric, sinó tenint en compte els seus components qualitatius i humans.
CCOO denuncia que l’augment d’alumnes per aula és la causa principal de la reducció de l’oferta, com ja va passar el curs passat, i exigeix al Departament que planifiqui i oferti les places, a tot el servei educatiu, amb les ràtios reconegudes a la LOE, i no amb les que decretar el ministre Wert. Cal recordar que el govern català, finalment, ha presentat recurs contra el Reial Decret Wert de l’abril passat.

CCOO exigeix l’increment de l’oferta necessari per cobrir l’augment d’alumnes a l’Educació Secundària Obligatòria i un increment substancial de l’oferta de Formació Professional en totes les seves modalitats, inclosos els PQPI, així com un increment de les places de formació bàsica de persones adultes.

CCOO no acceptarà cap més reducció de les plantilles personal educatiu, que ja s’ha reduït en aproximandament 4000 persones des que governa CiU.

CCOO dóna suport a les mobilitzacions que estan realitzant les comunitats educatives de les escoles afectades.












Info relacionada





Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada