28 de febrer del 2013

28F MARXA CONTRA L'ATUR Baix Llobregat - Barcelona-Parlament


28 DE FEBRER

Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) - Barcelona (Parlament)

Tothom a la MARXA CONTRA L'ATUR, la precarietat i per una renda garantida ciutadana.


CITES:


L’itinerari i l’horari previst és aquest:
  • 9h – Plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts.
  • 10.30h - Departament d'Ensenyament i Serveis Territorials del Baix Llobregat – Sant Feliu de Llobregat.
  • 11h- Consell Comarcal del Baix Llobregat – Sant Feliu de Llobregat.
  • 13h - Plaça Catalunya de Cornellà de Llobregat (aturada per dinar fins a les 14h).
  • 14.30h – Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.
  • 16h – Can Batlló (Barcelona).
  • 16.30h – Plaça de Sants.
  • Es marxarà pel carrer Tarragona – Avinguda Paral·lel – Passeig de Colom.
  • 18.30h – Pla de Palau.
  • 19h – Parlament de Catalunya.


Sant Vicenç dels Horts

La Marxa que s'inica el  proper 28 de Febrer, a les 9h, a la Plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts i que després de recórrer el Baix Llobregat finalitzarà a les 18:30 al Parlament de Catalunya


Sant Feliu de Llobregat

Davant dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat 28 de FEBRER a les 10,30 hores c. Laureà Miró 328, Sant Feliu de Llobregat


Hospitalet

Us convoquem a la "MARXA D'ATURATS", a L'HOSPITALET ens concentrarem a les 14,30 h. a la Plaça de l'Ajuntament, per prosseguir la marxa cap a Barcelona, també adjuntem escrit i itinerari per facilitar-segons la vostra residència.

Parlament de Catalunya

18:30h


En un context de retallades en les Administracions Públiques el Departament d’Ensenyament ha reduït els recursos a tots els nivells educatius (increment de tasses a la formació professional, a la universitat i a les escoles bressol i reducció de beques i subvencions per a menjador, llibres i material escolar i AMPES) i que per al personal docent ha significat més hores lectives, increment del nombre d’alumnat per grup, alhora que se li ha reduït el sou; el Departament d’Ensenyament ha fet desaparèixer més de 3.000 llocs de treball. Tot això consolida el retrocés més gran de l’escola pública en les darreres dècades.

Falten més de 3.000 docents: Ni s’han contractat els que necessitàvem per atendre els més de 20.000 alumnes nous, ni s’han substituït els 1.400 professors que s’han jubilat. Aquesta pèrdua de llocs de treball afecta directament al professorat interí, professorat que podria haver continuat treballant aquest curs i que ha anat directament a l’atur. A més, pel règim de contractació de l’Administració Pública, no n’hi ha cap que hagi rebut cap tipus d’indemnització per acomiadament.

El personal substitut també s’ha vist perjudicat perquè Departament d’Ensenyament, dirigit per la consellera Rigau, s’ha inventat uns tipus de jornada especial, reduint-los el sou fins a un 15% però mantenint-los les hores de classe amb l’alumnat.

Cal afegir que les mesures i decrets del ministre Wert, amb el vistiplau de la conselleria catalana, com per exemple no substituir les baixes de mestres fins a dues setmanes després que es produeixin, han fet que el nombre de substitucions aquest curs es redueixi a una tercera part en relació amb el curs anterior, la qual cosa ha deixat una gran part d’aquest col·lectiu a l’atur i, per tant, aquesta marxa contra l’atur és també per tot aquest col·lectiu.
Finalment, no hem d’oblidar el pèssim futur que espera als milers de persones que o bé estan apuntades a la borsa per treballar algun dia a Ensenyament, o bé estan realitzant, acabant o ja han acabat els estudis necessaris per treballar de mestres o professors/es. El Departament, en un acte d’absolut menyspreu cap a la vocació d’aquest col·lectiu, els va fins i tot negar l’entrada a la borsa, en eliminar la convocatòria destinada a aquesta finalitat un altre fet que confirma els mals auguris cap al futur dels treballadors/es en precari del Departament.

És per tot això que és imprescindible que tot el personal que treballa a l’Ensenyament públic i tota la comunitat educativa doni suport a la MARXA CONTRA L’ATUR del 28 de FEBRER que s’inicia a Sant Vicenç dels Horts i tothom que pugui s’hi afegeixi quan la marxa passi per:
 

davant dels Serveis Territorials d’Ensenyament 
del Baix Llobregat 28 de FEBRER a les 10,30 hores c. Laureà Miró 328, Sant Feliu de Llobregat
  

  • Qui no pugui seguir la marxa al matí està convidat a participar-hi a Barcelona a les 18,30 hores a Pla de Palau fins a arribar al Parlament.

JUNTA DE PERSONAL DOCENT DEL BAIX LLOBREGAT

******************************************************************** 



28 DE FEBRER. Baix Llobregat - Barcelona-Parlament


Tothom a la MARXA CONTRA L'ATUR, la precarietat i per una renda garantida ciutadana.


MANIFEST DE LA PLATAFORMA DE ATURATS

Prop de 900.000 persones es troben sense feina a Catalunya i més de 2,2 milions estan per sota del llindar de la pobresa. Mes de 225.000 famílies tenen tots els seus membres a l'atur i més de 90.000 llars de Catalunya no perceben cap ingrés.

Mentre l'atur i la pobresa es disparen com a conseqüencia de les polítiques d'ajust i austeritat que apliquen els governs, de les contrareformes laborals que faciliten i abarateixen els acomiadaments, i baixen salaris; una elit de rics, especuladors i banquers s'enriqueix.

Al seu torn, el governs toleren o són còmplices de la corrupció i el frau fiscal dels rics. Als que no dubten a indultar o afavorir amb amnisties fiscals....

És hora de dir prou i mobilitzar-nos en defensa de la nostra dignitat, pel dret al treball, per la educació de la jornada laboral sense disminució del salari, per recuperar els nostres drets socials i ciutadans, pel futur dels nostres fills i filles!

Cridem a les persones sense feina, els col.lectius en lluita, la ciutadania solidària a participar en la Marxa que s'inica el  proper 28 de Febrer, a les 9h, a la Plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts i que després de recórrer el Baix Llobregat finalitzarà a les 18:30 al Parlament de Catalunya, on farà lliurament de la Carta de Reivindicacions.

Alcem la nostra veu en defensa del dret a un treball estable, per una Renda Garantida de Ciutadania que asseguri els mínims d'una digna, per la justícia i la igualtat!



HOSPITALET

Us convoquem a la "MARXA D'ATURATS", a L'HOSPITALET ens concentrarem a les 14,30 h. a la Plaça de l'Ajuntament, per prosseguir la marxa cap a Barcelona, també adjuntem escrit i itinerari per facilitar-segons la vostra residència.




CCOO I UGT DONEN SUPORT A LA MARXA CONVOCADA PER LA PLATAFORMA D'ATURATS DE SANT VICENÇ DELS HORTS FINS AL PARLAMENT

La marxa a peu sortirà de Sant Vicenç dels Horts demà dijous, 28 de febrer. A la tarda s'afegirà Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya

CCOO i UGT donen suport a la marxa convocada per la Plataforma d'Aturats de Sant Vicenç dels Horts i que vol promoure la lluita contra l'atur, contra la precarietat i per una Renda Garantida Ciutadana.

A la mateixa es crida a la participació de les persones sense feina, els col·lectius en lluita, la ciutadania solidària i tindrà el seu punt de partida demà dijous, 28 de febrer, a les 9'00h, a la Plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts. Després de recórrer el Baix Llobregat (Molins de Rei, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Cornellà) i L'Hospitalet, a les 18'30h la Marxa arribarà a Pla de Palau de Barcelona i anirà cap al Parlament de Catalunya, on finalitzarà i es farà lliurament de la Carta de Reivindicacions.

En el tram final a Barcelona participarà Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya.Gallego s'afegirà a la Marxa sobre les 16'30h a la Plaça de Sants i anirà fins el final del recorregut.

CCOO i UGT sumen les seves veus a la Plataforma d'Aturats, veu en defensa del dret a un treball estable, per una Renda Garantida de Ciutadania que asseguri els mínims d'una vida digna, per la justícia i la igualtat.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada