12 de juliol del 2012

Amb l'excusa de la crisi, una nova destralada als drets i salaris es carrega sobre els treballadors dels serveis públics


El Govern  central convoca la Mesa General de la Funció Pública per informar els sindicats dels nous retalls 

El govern del Partit Popular incompleix sistemàticament l'Estatut Bàsic dels Empleats Públics des de la seva arribada al poder.

Madrid, 10 juliol 2012

El Govern central va convocar el dia 10 de juliol la Mesa General de Negociació de la Funció pública amb un únic punt de l'ordre del dia: RD Llei de mesures urgents de racionalització i reducció de la despesa en matèria d'ocupació pública i retallades de despesa en l'ocupació pública. L'Executiu, s'ha vist obligat a convocar aquest àmbit a l'únic efecte de complir amb la formalitat d'informar de les mesures, com és habitual en ell, sense cap voluntat política de negociar.

Amb l'excusa de la crisi es pretén vulnerar una vegada més la llei, l'Estatut Bàsic dels Empleats Públics, aprovat per absolut consens de tot l'arc parlamentari el 2007.  Es substitueix el dret a la negociació col·lectiva per la imposició autoritària. I això es fa per acatar les imposicions directes realitzades després del rescat del sector financer espanyol. Condicions i imposicions que el Govern ha negat que s'haguessin produït durant la negociació del rescat i que els fets avui desmenteixen. Sense altra informació més que els diferents rumors publicats per la premsa, des de la pròpia administració s'avança que seran mesures "molt dures" que afectaran a l'ocupació, els salaris i les condicions de treball, sense que fins avui s'hagin concretat per part del govern.

Per l'Àrea Pública (Serveis a la Ciutadania, Sanitat i Ensenyament) de CCOO, aquest nou abús del govern central resulta inacceptable ja que afegeix més injustícia a una situació caracteritzada per la pèrdua ja produïda de més de 180.000 llocs de treball al sector públic, al que cal afegir la pèrdua de poder adquisitiu per sobre del 13% de les persones al servei del sector públic.

Tot això no només deteriora la qualitat del servei i les condicions laborals d'aquests treballadors sinó que perjudica greument el conjunt de l'economia al retraure la demanda i reduir la capacitat d'intervenció de l'Estat. Per tot això, el rebutgem per autoritari, injust i perjudicial per al conjunt de les persones al servei dels ciutadans i per a la majoria de la societat.

CCOO s'oposarà amb tots els mitjans al seu abast l'atropellament als empleats I empleades públiques que pretén dur a terme el govern. CCOO es dirigirà al resta de sindicats de l'àmbit del públic per proposar dur a terme una campanya unitària contra les retallades. El Govern ha de saber que aquestes retallades tampoc van a ser pacífics, de manera que, sinó rectifica, serà el propi govern qui es referma en que opta per la confrontació, renunciat al diàleg social i apostant per la imposició.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada