10 de març del 2012

MANIFEST DE L’ESCOLA PÚBLICA EL TEMPLE DE TORTOSA



L’escola Pública el Temple (Tortosa) VOLEM manifestar la nostra preocupació per la situació de l’educació pública davant les retallades de pressupostos que planteja el govern de la Generalitat de Catalunya.
Per això hem decidit portar a terme les següents accions de protesta:
        Promoure i participar en les assemblees de centre, de localitat i/o comarca per tal de fer extensiva la protesta i exigir la rectificació per part dels responsables de la situació actual.
        Treballar per la unitat de tot el professorat davant la situació que estem patint els serveis públics i tots i totes les treballadores públiques de Catalunya amb l’excusa de la crisi.
        Col·laborar amb els companys i companyes del centre en la presa de decisions i elaboració de materials per tal de donar publicitat a les nostres reivindicacions.
        Fer partícips a les famílies de les nostres decisions i de tot allò en el que la nostra escola es veu afectada ja que escola som tots i els més perjudicats, al final, són les xiquetes i els xiquets.

A continuació detallem els greuges que ens han portat a la situació actual:
        Retallada de la dotació econòmica per a les escoles i instituts.
        Retallada de plantilles.
        No cobertura de totes les baixes i permisos del professorat i disminució dels dies de nomenaments, amb la conseqüent pèrdua d’hores de reforç escolar.
        Manca de recursos professionals i econòmics per tractar la diversitat als centres.
        Reducció de gairebé un 50% del finançament respecte a fa dos anys del Pla Educatiu d’Entorn que inclou el Pla d’esport, activitats extraescolars de l’AMPA, biblioteca, etc.,.
        Manca de coherència i de criteri en les decisions que afecten directament a l’ensenyament (educat 2.0, sisena hora, setmana blanca, línies pedagògiques i metodologia, horaris, etc.).
        Precarietat laboral dels interins i substituts i pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors i treballadores públics.

Des de la Conselleria d’Ensenyament s’estan duent a terme mesures que agreugen la situació i la qualitat de l’ensenyament públic i deterioren encara més les condicions de treball del professorat. Insistim en que aquests fets perjudiquen directament al nostre alumnat en el seu procés d’ensenyament-aprenentatge i, per tant, en la seva formació acadèmica i personal.
Davant d’aquesta situació creiem que tota la comunitat escolar ha d’estar unida per reclamar el respecte i la millora de l’ensenyament públic i per això ús animem a tots a unir-vos a aquesta protesta.
                        
 Claustre de l’Escola El Temple
                                      Tortosa, 7 de març de 2012

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada