23 de novembre del 2011

Carta a la Consellera sobre el conveni amb la Fundació "Empieza por Educar"



CCOO Ensenyament exigeix explicacions pel conveni signat amb la Fundació “Empieza por educar” de la sra. Botin per posar en marxa el programa “Escola per l'èxit”

CCOO Ensenyament  rebutja la pretensió de la Conselleria d'introduïr personal de fundacions privades en l'horari lectiu dels centres públics.


Versió PDF de l'escrit presentat al registre, dirigit a la Consellera



 
Barcelona, 22 de novembre de 2011




Sra.   Irene Rigau i Oliver
Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Honorable Consellera,

Com a representants del professorat, hem tingut coneixement d'informació relativa al conveni entre el Departament d’Ensenyament i la Fundació “Empieza por Educar” per desenvolupar el Programa “Escola per l’Èxit” que, segons aquestes informacions, estaria oferint serveis educatius complementaris en centres educatius de Catalunya.

Davant aquesta situació volem denunciar el següent:

• Que no hi ha cap normativa que contempli que treballadors d'empreses, fundacions, ONG o qualsevol altra organització aliena al servei educatiu realitzin activitats docents en el centre. Que, conseqüentment, tampoc hi ha un procediment perquè la comunitat escolar del centre aprovi aquestes activitats i la seva incorporació a l'organització i al projecte educatiu del centre.

• Que aquesta organització té un ideari i uns principis ben definits, principis que no han passat pel debat, reflexió i aprovació de la comunitat educativa d'aquests centres.

• Que la lluita contra el fracàs escolar i la millora dels resultats acadèmics és un objectiu que hem de plantejar tots, com a societat, i per a això necessitem més i millors recursos en l'ensenyament públic. Com a representants dels treballadors entenem que això passa per un increment de plantilles, reducció de ràtios, recursos per l'atenció a la diversitat i millora de la formació permanent del professorat, recursos que han estat sistemàticament retallats per la Conselleria d'Ensenyament en els últims anys i tornen a ser reduïts durant el present curs.

• Finalment, denunciem l'absència de cap informació als representants del professorat i les deficiències d'informació als centres, una falta d'informació que està contribuint a estendre l'alarma, la confusió, tot tipus d'inquietuds i rumors entre el professorat.

Per això exigim:

• Que la Secretària General del Departament d'Ensenyament ofereixi als representants del professorat  i als centres una informació clara i completa de què és aquest programa, si és cert que s'han seleccionat alguns centres per al seu desenvolupament, qui ha pres aquestes decisions, per quines tasques i activitats en els centres, com es plantegen regular la seva activitat i qui ha triat i per quin procediment a la fundació esmentada.

• Que paralitzi tota aplicació d'un programa que, de resultar certes les informacions que estan circulant, pot ser contrari a la llei i un menyspreu al servei públic educatiu i als seus treballadors/ores, en permetre a entitats privades la prestació d'un servei públic sense transparència.

• Que es doti els centres dels recursos de personal i materials necessaris per complir amb l'objectiu de reduir el fracàs i l'abandonament escolar i atendre la diversitat sense recórrer a entitats privades, ja que és una responsabilitat de l’Administració i del servei públic. Que, amb aquesta finalitat, es restableixin les plantilles dels centres.



Marc Sangüesa

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada