13 d’octubre del 2011

CCOO dóna suport a les manifestacions del 15-O i observa moltes coincidències amb les demandes del moviment sindical

15-O: manifestació 


CCOO dóna suport a les manifestacions del 15-O i observa moltes coincidències amb les demandes del moviment sindical

Foto Amb el lema 'Units per un Canvi Global. Seguim! No som mercaderia en mans de polítics i banquers! De la indignació a l'acció. Res a perdre, tot per guanyar', el dissabte 15 d'octubre es fa una manifestació a Barcelona, en el context de la mobilització internacional "United for #globalchange".

El punt de concentració per a les entitats de la Plataforma Prou Retallades! és a la plaça de Catalunya amb l'avinguda del Portal de l'Àngel (a les escales del Banc d'Espanya) a les 16.30 h.


http://www.ccoo.cat/noticia/143709/15-o-manifestacio-a-barcelona


Les manifestacions convocades pel 15M per al pròxim 15 d'octubre sota el lema "Units per un canvi global"-aquest mateix dia se celebraran manifestacions a tot el planeta- tindran un caràcter reivindicatiu.

En una declaració difosa avui dijous, 13 d'octubre, la direcció confederal de CCOO manifesta que les manifestacions convocades pel 15M per al 15 d'octubre sota el lema "Units per un canvi global", parteixen d'un diagnòstic de la situació a Espanya i en el món molt similar al realitzat pel moviment sindical, i proposa uns objectius que resumiríem en algunes reflexions llargament reivindicades per CCOO: rebutjar que les institucions financeres s'imposin a la democràcia; aconseguir que aquesta sigui una realitat en el món, i aplicar polítiques públiques perquè, en l'actual situació, les persones siguin el primer.

CCOO va saludar al seu dia la capacitat d'un ampli sector de la ciutadania, especialment joves, de rebel·lar contra les polítiques dels poders públics, orientades a retallar drets socials, a més d'afegir més incertesa al ja negre futur dels joves. Eren i són les receptes dictades pels mercats financers i el neoliberalisme per carregar sobre les esquenes dels treballadors i treballadores la sortida de la crisi. Saludem llavors i el ratifiquem ara el seu caràcter obert, unitari i participatiu en la perspectiva d'eixamplar la resposta social a les mesures de retallada.

Davant les manifestacions del 15-O, CCOO s'observa importants coincidències en l'anàlisi i els objectius que es plantegen en la convocatòria, i fa una crida a la seva afiliació perquè assisteixi a les mateixes, a denunciar la submissió de la política als poders financers , a canviar la realitat en què viu la immensa majoria de la població i a teixir potents xarxes socials per defensar l'Estat de benestar i els drets de la ciutadania.



15 d'octubre - Units per un canvi global


 El 15 d'octubre persones de tot el món prendran els carrers i les places.


Des Amèrica a Àsia, des d'Àfrica a Europa, la gent s'està aixecant per reclamar els seus drets i demanar una autèntica democràcia. Ara ha arribat el moment d'unir-nos tots en una protesta no violenta a escala global. Els poders establerts actuen en benefici d'uns pocs, desoint la voluntat de la gran majoria, sense importar-los els costos humans o ecològics que hàgim de pagar.


Cal posar fi a aquesta intolerable situació. Units en una sola veu, farem saber als polítics, ia les elits financeres a les que serveixen, que ara som nosaltres, la gent, els que decidirem el nostre futur. No som mercaderia en mans de polítics i banquers que no ens representen.


 El 15 d'octubre ens trobarem als carrers per posar en marxa el canvi global que volem. Ens manifestarem pacíficament, debatrem i ens organitzarem fins aconseguir-ho. 


És hora que ens unim. És hora que ens escoltin.


 ¡Prenguem els carrers del món el 15 d'octubre!

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada